Nayteikkuna

Ernie Ball Volt – pieni, mutta tehokas

Tehokkaat pedaalivirtapankit ovat suosittuja, ovathan nykyiset digitaaliefektit monesti aikamoisia virtasyöppöjä. Ernie Ballin uutuuksiin kuuluva Volt on fyysiseltä kooltaan erittäin kompakti ja kevyt, joten sen pitäisi mahtua pienempäänkin pedaalilautaan.


Ernie Ball Volt koostuu kahdesta osasta: erillisestä AC-virtalähteestä sekä siihen liitettävästä pankista, jolla virtalähteen tuotos jaetaan pedaaleille.
Pedaaleita varten Volt-pankissa on neljä galvaanisesti toisistaan erotettua yhdeksän voltin DC-lähtöä (keskinapa negatiivinen), joista kunkin virransyöttö on maksimissaan 300 milliampeeria. Jokaisen lähdön yllä on merkkivalo, ja mikäli se himmenee tai sammuu, on lähdön antama maksimimäärä ylitetty tai sitten joko laite tai välijohto on viallinen.

Voltia syöttävän virtalähteen antojännite on 18 volttia ja sen antaman virran maksimimääräksi ilmoitetaan kaksi ampeeria.
Edellä mainittujen pedaaliliitäntöjen lisäksi Volt-pankissa onkin myös 18 voltin DC-lähtö (Thru), jota voidaan käyttää kahteen tarkoitukseen. Sillä voidaan joko syöttää toista Volt-pankkia tai sitten siihen voidaan kytkeä jokin 18 voltin jännitteellä toimiva pedaali.
Thru-syötön kuormitusta voi jälleen tarkkailla lähdön yhteydessä olevasta merkkivalosta, joka ilmaisee ylikuormituksen himmenemällä tai sammumalla kokonaan. Jos taas merkkivalo himmenee tai sammuu vaikka Thru-lähtöön ei ole kytketty mitään, on AC-virtalähde viallinen ja se tulee irrottaa välittömästi.


Muiden lähtöjen tapaan myös Thru-lähtö on galvaanisesti erotettu pankin tulosta, sekä muista lähdöistä. Tämän luvataan estävän mahdolliset maalenkit ja eliminoivan muut virransyöttöön tyypillisesti liittyvät häiriöt.

Valmistajan mukaan Ernie Ball Voltin lähtöjä ei tule yhdistää keskenään. Mukana toimitetaan AC-virtalähteen lisäksi viisi (50 senttimetrin) virtajohtoa DC-lähtöjä varten.

Ernie Ball Volt on mitoiltaan 8,9 x 5,8 x 2,4 senttimetriä. Painoa sillä on vain 0,25 kilogrammaa.

Valmistajan video:

Lisätiedot: EM Nordic

29.07.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy