Eventide H9 – ladattava efektipedaali

Harmoniaprosessoreillaan tunnetuksi noussut Eventide on viime vuosina paketoinut herkkujaan myös kitaristeille tarkoitettuihin pedaaleihin. Tuorein tapaus, H9, tarjoaa eräänlaisen yhteenvedon teemasta.

Eventide H9 sisältää valmiiksi yhdeksän eri efektialgoritmia, joista kahdeksan on poimittu aiemmin julkaistuista pedaaleista (ModFactor, TimeFactor, PitchFactor ja Space). Niiden lisäksi matkassa on varta vasten H9:lle kehitetty algoritmi.

H9:n sisuksissa on tehtaan jäljiltä sadan preset-ohjelman verran kaikuja, harmoniaefektejä, modulaatio-pohjaisia mausteita ja erikoistehosteita, ja näillä vasta avataan varsinainen peli. Lisää algoritmeja voi ostaa yksitellen nykyaikaiseen tyyliin Appstoresta ja koko hommaa hallinnoidaan pc- ja Mac-tietokoneissa sekä iOS-laitteissa toimivalla aplikaatiolla.

Pedaali toimii sekä monona että stereona ja se tulee toimeen niin instrumentti- kuin linjatasoistenkin signaaleiden kanssa. Näin se soveltuu perinteisen kitarapedaalikäytön ohessa myös vahvistimen efektilenkkiin tai mikserin aux-syöttöön liitettäväksi.

Lisätiedot: Soundtools

Eventide Space on testattu Riffin numerossa 7/2011 ja Eventide H9:n testi julkaistaan syyskuun 3. ilmestyvässä Riffissä 4/2014. Varmista omasi tilaamalla lehti suoraan kotiisi.


 

20.08.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy