Nayteikkuna

Eventide MicroPitch Delay – rikasta soundia

Eventiden H3000 Harmonizer® -laitteen ansiosta suosituksi tullut MicroPitch Delay lisää signaalin molempiin laitoihin hienovaraisia delay- ja pitch-shift -efektejä, ja luo täten leveän ja täyteläisen stereokuvan. Nyt Eventide on julkistanut MicroPitch Delay -pedaalin, jota voi käyttää kitaran tai muiden instrumenttien soinnin rikastamiseen.


Eventide MicroPitch Delayn kaikilla säätimillä on kaksi funktiota, ja alemman tason valinta tapahtuu oikean reunan painikkeella. Mix toimii sekä dry/wet-säätönä että sävysäätimenä. Pitch A - ja Pitch B -hanikat mahdollistavat sävelkorkeuden säädön 0–50 sentin välillä. Toisesssa funktiossaan ne toimivat delay-parametrien säätiminä, joissa molemmissa aika-säätö onnistuu 0-3 sekunnin haarukassa ja tempo 0–6 sekunnin välillä.

Eventide MicroPitch Delayn Depth-säädin lisää modulaation intensiteettiä, kun taas Rate/Sens-hanikalla säädetään oskillaattorin modulaatiokorkeus (0.1–10 hertsiä) ja envelope followerin herkkyys (0–100). Toisena funktiona niillä valitaan modulaatiotyyppi ja säädetään feedback. Pitch Mix -säädin toimii puolestaan toissijaisesti lähtötason säätimenä.

Eventide MicroPitch Delay on varustettu kahdella jalkakytkimellä: Active- ja Tap. Niillä pedaali kytketään päälle ja naputellaan tap tempo. Näilläkin kytkimillä on toiset funkiot, sillä pedaali varustettu viidellä preset-tilalla (midin kautta 127).
Pedaalissa on viisiportainen led-näyttö, joka ilmoittaa mikä esiasetuksista on käytössä. Haluttu preset valitaan Tap-kytkimellä, joka saadaan preset-tilaan painamalla sitä pidempään. Esiasetus ladataan active-kytkimellä.

 

Eventide MicroPitch Delay on varustettu TRS-tulolla, joka saadaan optimoitua kitaraa varten mono/stereo-valitsimella. Lisäksi on kaksi lähtöä. Pedaalin gain-taso voidaan optimoida kitaralle tai linjasignaaleille omasta valitsimestaan. Mikäli Eventide MicroPitchiä käytetään linjatasoisten signaalien kanssa, on maksimi tulovoimakkuus +14dBu.

Soundinäytteet pääsee kuuntelmaan valmistajan tuottamalta videolta:

Lisätiedot: Soundtools

 

01.04.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy