Eventide Split EQ – poikkeuksellinen plugari

Eventide lähestyy tuttua ongelmaa mielenkiintoisella ratkaisulla: Split EQ:lla voi muokata erikseen signaalin voimakkaita ja hiljaisia kohtia. Näin esimerkiksi kielisoittimen äänten alukkeita voi pehmentää tai terästää erikseen, ja samaan aikaan pitempään soivaa ja hiljaisempaa äänestä voi muokata itsenäisesti vaikka päinvastaiseen suuntaan.

 

Split EQ:n kerrotaan olevan kokonaan uudenlainen työkalun äänityöläisen pakkiin. Kielisoitinten ohella sille löytyy perusteltua käyttöä rumpuraitojen entraamisessa niin iskevyyden tehostamisessa kuin ei-toivottujen vuotojenkin siistinnässä. Esimerksi iskujen atakkeja voi käsitellä yhtenä elementtinä ja niiden väliin jäävää rummuston humua omana komponenttinaan.

Eventiden mukaan lauluäänityksille usein tarpeellinen klusiilien vaimennus onnistuu sekin soinnin nuhjaantumatta.

 


Split EQ koostuu kaikkiaan kahdeksasta parametrisesta korjaimesta, joille voi yksilöllisesti valita vaikutuskohteeksi joko transientit tai hiljaisempana soivan ns. tonaalisen aineksen tai sitten molemmat samaan aikaan.

Jokaisella korjainyksiköllä on myös oma panorointinsa, joten äänimassan voi panoroida taajuuskaista kerrallaan.

Applikaatio toimii stereona sekä L/R- että M/S-formaateissa. Toimintaperiaatteensa ansiosta se pystyy myös luomaan keinostereon suoraan monomateriaalista.

Split EQ -plug-in on ladattavissa Eventiden sivustolta ja applikaatio toimii  64-bittisenä sekä Mac-alustalla (AAX, AU, VST2, VST3) sekä Windows-alustalla (AAX, VST2, VST3).


Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Eventide

12.11.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy