EVH Eruption – Van Halenia rajoitetuin erin

Image

Van Halenin ensimmäinen levy oli monella tapaa käänteentekevä, ei vähiten siksi, että se sisälsi legendaarisen Eruption-instrumentaalin, joka sinkosi Eddie Van Halenin kitaratähtien taivaalle. Tämän levyn 40-vuotisjuhlasta inspiroituneena EVH on esitellyt kolme Eruption-kitaraa, joissa on toistettu kyseisen levyn kannessa olleen Stratocaster-kitaran ominaisuudet.

 

Image

EVH Eruption Super ´78 -mallin valmistus rajoitetaan ainoastaan kahdeksaan soittimeen. Se toistaa prikulleen ja vanhennettuna originaalimallin omianisuudet: saarnirunko, takaa öljytty vaahterakaula pulttiliitoksella ja vaahteraisella otelaudalla. Otelaudan nauhamerkkien materiaali on katalox.
EVH Eruption Super ´78 -mallissa on 21 tasattua jumbonauhaa, käsin leikattu musta plektrasuoja, valmistajan Frankenstein-humbucker, vintage Stratocasterin talla Klusonin messinkiblokilla sekä Schallerin virityskoneistot.

 

Image

EVH Eruption Super ´78 -kitaran mustavalkovärjäys on relikoitu vastaamaan alkuperäisen kuntoa Van Halenin ensimmäisen maailmankiertueen jälkeen aina hihnatappeja ja kaulalevyä myöten.
Soittimen mukana toimitetaan alkuperäistä vastaava relikoitu laukku sekä melkoinen kasa oheistavaraa aitoustodistuksesta aina signeerattuihin LP-levyihin ja Van Halen -plektroihin.

 

Image


Lisäksi kitaristi on itse soittanut kyseisen kappaleen jokaisella kahdeksalla Super ´78 -yksilöllä alusta loppuun ja sen jälkeen signeerannut soittimet. Tämä tapahtuma on vieläpä kuvattu videolle, joka toimitetaan jokaiselle tämän mallin ostajalle muistitikulla.

 

Image

 

EVH ´78 Eruption Relic -mallia valmistaja toteaa rakentavansa hieman enemmän, 30 kappaletta. Tämä kitara vastaa rakenteeltaan ja viimeistelyltään Super ´78 -mallia, mutta oheistavaran määrä on jonkin verran pienempi. 

Sarjan kolmas kitara on ´78 Eruption, jonka valmistus puolestaan rajoitetaan 40 yksilöön. Sen rakenne ja materiaalit vastaavat sarjan muita malleja, mutta viimeistelyssä ei olla menty samassa määrin relikoinnin puolelle. Joka tapauksessa myös EVH ´78 Eruptionin mukana toimitetaan periodi-laukku sekä jonkin verran oheistavaraa.

Lisätiedot: F-Musiikki