Fender American Acoustasonic Stratocaster – nyt on Straton vuoro

Image

Fenderin Acoustasonic -konsepti on ilmeisesti osoittautunut suosituksi, sillä valmistaja esitteli alkuvuodesta sarjaan kokonaan uuden kitaran. Nyt rungon muodoksi on valittu Strato, ja uusia soundejakin on tarjolla.

 

Image


Fender American Acoustasonic Stratocasterin sointi perustuu valmistajan SIRS-teknologiaan, eli ääniaukkoon, joka laajenee ontoksi kopaksi. Se avulla saadaan aikaan akustisen kitaran omainen ääni sekä rikkaat yläharmoniset.
Lisäksi kopassa on Stratocasterille tyypillinen loivennus rungon kääntöpuolella sekä myös plektrakäden alle asettuva reunaviiste

 

Image

 

Soittimen peruskonsepti on samanlainen kuin Telecaster-mallissa. Siinä on sekä tallanalusmikrofoni että ns. Acoustasonic Enhancer eli kopan sisällä oleva sensori.
Lisäksi kitaraan on asennettu Fenderin Acoustasonic Noiseless™ -magneettimikrofoni. Näiden kolmen mikrofonin yhdistelmä on ns. ”Acoustic Engine”.

Fender American Acoustasonic Stratocasterissa on tuttu viisiasentoinen kytkin. Sillä saadaan ilmoille yhteensä kymmenen soundia luokiteltuna viiteen soundipariin. Sävysäätimen tilalla on tuttuun tapaan Mod-hanikka, jolla sitten voidaan kustakin parista valita joko A- tai B-soundi tai säätää niistä mielensä mukainen yhdistelmä portaattomasti.

Fender American Acoustasonic Stratocasterissa itse soundit ovat kuitenkin erilaiset kuin Telecaster-mallissa. Kaula-asennosta lähtien ne ovat seuraavat:
• 5 Core Acoustics A: Sitka Spruce/Mahogany Dreadnought; B: Sitka Spruce/Rosewood Concert with Slotted Headstock
• 4 Alternative Acoustics A: Sitka Spruce/Walnut Small-Body Short Scale, B: Sitka Spruce/Mahogany Americana Dreadnought
• 3 Percussion & Enhanced Harmonics A: Sitka Spruce/Rosewood Auditorium, B: lisää edellämainittuun kopan sisäisen sensorin
• 2 Acoustic & Electric Blend A: Engelmann Spruce/Rosewood Dreadnought, B: Fender Electric Clean
• 1 Electric A: Fender Electric Fat/Semi-Clean, B: Fender Electric Dirty

Fender American Acoustasonic Stratocaster on varustettu yhdellä monolähdöllä sekä USB-liitänmällä, jolla voidaan ladata soittimen sisällä oleva elektroniikka. Soittoaikaa luvataan täydellä latauksella noin 20 tuntia.

 

Image

 

Fender American Acoustasonic Stratocaster on saatavilla väreissä Natural, Black, 3-Tone Sunburst, Transparent Sonic Blue sekä Dakota Red.

Lisätiedot: Fender