Nayteikkuna

Fender American Acoustasonic Telecaster – Tele soi kuin akustinen

Fender esitteli NAMM-messuilla innovatiivisimman kitaransa vuosiin. Ja kuin sopivasti tämän digitaalista mallinnusta hyödyntävän soittimen alustana toimii se yhtiön ensimmäinen innovaatio, Telecaster.

Fender American Acoustasonic Telecasterin akustinen sointi perustuu valmistajan patentoimaan SIRS-teknologiaan, eli ääniaukkoon, joka laajenee ontoksi kopaksi. Se toimii ikään kuin torvena, jonka avulla saadaan aikaan isompikoppaiselle akustiselle kitaralle ominainen voimakas ääni sekä rikkaat yläharmoniset.


Fender American Acoustasonic Telecasterin kansi on A-luokan sitkakuusta, ja sitä tukee kaksi poikittaisrimaa. Runko taasen on mahonkia, samoin kuin C-profiiliin muotoiltu kaula. Perinnemuotoon on lisätty Stratocasterista tuttu loivennus käsivarren kohdalle.

Fender American Acoustasonic Telecaster on varustettu kolmella mikrofonilla. Kaksi niistä on Fishmanin kehittämiä: tallanalusmikrofoni sekä Acoustasonic Enhancer, joka on kopan sisällä oleva sensori. Lisäksi kitaraan on asennettu Fenderin Acoustasonic Noiseless™ -magneettimikrofoni. Näiden kolmen mikrofonin yhdistelmää valmistaja kutsuu nimellä ”Acoustic Engine”.

Fender American Acoustasonic Telecasterissa on viisiasentoinen kytkin, jolla saadaan ilmoille yhteensä kymmenen soundia luokiteltuna viiteen soundipariin, lähtien kaula-asennosta:
• 5: Core Acoustic (A) Sitka spruce/rosewood dreadnought, (B) alpine spruce/rosewood auditorium
• 4: Alternative Acoustics ( (A) Engelmann spruce/maple small-body, (B) Sitka spruce/mahogany dreadnought
• 3: Percussion & Enhanced Harmonics (A) Sitka spruce/Brazilian rosewood dreadnought, (B) + body pickup
• 2: Acoustic & Electric Blend  (A) Sitka spruce/mahogany dreadnought, (B) + electric pickup
• 1: Electrics  (A) clean, B) fat/semi-clean.

Volume-hanikan vieressä, soittajasta katsoen oikealla olevalla Mod-säätimellä voidaan kustakin parista valita joko A tai B tai tehdä niistä mielensä mukainen yhdistelmä.

Fender American Acoustasonic Telecaster on varustettu yhdellä monolähdöllä sekä USB-liitäntä, jolla voidaan ladata soittimen sisällä oleva elektroniikka. Soittoaikaa luvataan täydellä latauksella noin 20 tuntia. Soitto onnistuu toki latauksen aikanakin.

Lisätiedot: Fender

12.02.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy