Nayteikkuna

Fender F-sarja – tehty akustisen kitaran ystäville!

Uusi Fender F-sarja perustuu 1970-luvulla valmistettuihin akustisiin kitaramalleihin, joista mukaan poimittiin mm. helposti tunnistettavat kookkaat viritinlavat ja viikinkikulttuurista vaikutteita saanut ruusupuinen talla.   
Sellaisenaan ei vanhoja malleja ole kuitenkaan tuotu uustuotantoon vaan uusiakin piirteitä on matkassa. Lavan Fender-logo ja 12 nauhan F-upotus ovat vaahteraa, samoin kuin tiettyjen mallien kaikukoppia reunustavat listat. Kaikuaukkoa ympäröivät rosetit taas on tehty vaahterasta ja ruusupuusta. 

Perusmalleja on kolme, F-1000, F-1020S ja F-1030, ja jokaisesta löytyy D-mallisen perinnekopan ohessa myös soololovellinen versio. C-profiilin mahonkikaula on yhteinen nimittäjä, mutta kaikukopan puissa on mallikohtaisia eroja.


F-1000 valmistetaan kuusikannella ja kopan pohja sekä kyljet ovat mahonkia.

F-1020S poikkeaa edellisestä seetrikantensa osalta.

F-1030 puolestaan tarjoaa edellisen tapaan seetrikannen, mutta ruusupuisilla kyljillä ja pohjalla.

Myös elektroniikassa on eroja: F-1000 ja F-1020S on varustettu Fishmanin Isys III -pakettiin kuuluvalla kontaktimikrofonilla ja etuvahvistimella, jossa on myös kromaattinen viritysmittari. F-1030 on saanut matkaansa sitten vastaavat asiat sisältävän Fishman Presys -elektroniikan.

Soitinten pitäisi saapua myyntiin Euroopassa huhtikuun lopun hujakoilla 2014.

Lisätiedot: Fender 

 


 

27.03.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy