Nayteikkuna

Fender Fullerton Ukulele – ukuleleja klassikkokitaroiden muodoilla

Fender on julkaissut uuden Fullerton-nimeä kantavan ukulele-sarjan. Kooltaan nämä edustavat konserttimallia, ja ne on varustettu elektroniikalla.


Fender Fullerton Ukulele on saatavilla Tele-, Strat- ja Jazzmaster-koppamalleilla. Kussakin mallissa on myös esikuvakitaransa mukainen virityslapa ja plektrasuoja.
Soittimien kopat on valmistettu laminoidusta mahongista, kannen ollessa laminoitua sitkakuusta.

 


Fullerton Ukulelessa kaulan materiaali on vaahteraa, otelauta pähkinäpuuta, ja kielten soivaksi pituudeksi ilmoitetaan 382 millimetriä. Muodoltaan otelauta on täysin suora eli radiusta ei ole lainkaan. Tämän kerrotaan helpottavan soittotuntumaa.

Kussakin Fender Fullerton Ukulele -mallissa on pähkinäpuusta valmistettu talla, eikä kieliä tarvitse sitoa kiinni. Valmistaja toteaa, että kiinnitystavan ansiosta kielten vaihto onnistuu nopeasti.
Kussakin Fullerton Ukulele -yksilössä on myös valmistajan itse suunnittelema elektroniikka, joten soittaminen onnistuu sähköisestikin. Kopan yläsivuun asennetussa esivahvistimessa on myös viritysmittari.

Fender Fullerton Tele Uke on saatavilla väreissä Butterscotch Blonde ja Black. Strat Uken värivaihtoehdot ovat Sunburst ja Black. Jazzmaster Uken värit ovat puolestaan Olympic White ja Tidepool.

Lisätiedot: Fender

16.06.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy