Nayteikkuna

Fender Mustang Micro – kuulokevahvistin fenkun soundeilla

Fenderin tämän vuoden julkistusten pienimmästä päästä löytyy Mustang Micro, joka on kuulokevahvistin sisäisellä DSP:llä ja tusinalla vahvistinmallinnuksella. 

 

Fender Mustang Micro kytketään suoraan kitaran lähtöjakkiin plugilla, jonka luvataan liikkuvan 270 asteen kulmassa. Tämän ansiosta laitteen kerrotaankin sopivan käytettäväksi käytännössä minkä tahansa sähkökitaran ja basson kanssa. 

 

Varustukseen kuuluu yksi kuulokelähtö sekä usb c -liitäntä, joka puolestaan on tarkoitettu äänittämistä, firmware-päivityksiä sekä Fender Mustang Micron sisäisen lithium ion -akun lataamista varten. 

Master-voimakkuuden säätö puolestaan tehdään laitteen kannessa olevasta isosta säätimestä. 

Lisäksi tarjotaan bluetooth-yhteys langattomaan jammailuun taustamusiikin tahdissa. Se aktivoidaan kolmiasentoisesta valitsimesta, jolla Mustang Micro myös kytketään päälle ja sammutetaan. 

Fender Mustang Micro on varustettu 12 vahvistinmallinnuksella, joiden kirjo ulottuu vanhojen Tweed-vahvareiden soundista nykyajan high gain -vahvistinsoundeihin. Valinta suoritetaan kaksiosaisella amp-painikkeella, jossa led-valon väri ilmoittaa valitun vahvistinmallinnuksen.

 

Myös ekvalisaattori kuuluu Mustang Micron varusteluun. Se on niin ikään toteutettu kaksiosaisella painikkeella, joka  tarjoaa säätövaraa tummempaan ja kirkkaampaan suuntaan kahden pykälän verran kummassakin tapauksessa. Jälleen apuna on kunkin asetuksen oma led-väri, kuten myös 13 efektiasetuksen valintaa tehdessä. 

Fender Mustang Microssa on vahvistinsoundien mausteeksi yksittäisiä efektejä ja niiden kombinaatioita (mm. modulaatio, overdrive, kompressio, stereo delay, kaiku). Modify-painikkeella voi säätää kunkin efektin yhtä parametria. 

Fender Mustang Micro tarjoaa soittoaikaa yhdellä latauksella ainakin neljä tuntia. 

Valmistajan video:

Lisätiedot: Fender

20.04.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy