Fender Rumble – uudistettu bassovahvistinmallisto

Image

Kolmialueinen eq sävyjen säätöön ja jalkakytkimellä päälle/pois-naksautettava, bassolle optimoitu särö – siinä muutama yhteinen piirre jolla Fender on varustanut uuden, erittäin keveäksi ja helposti liikuteltavaksi mainostetun Rumble-mallistonsa.

Rumble-sarjassa mallitunnuksen numero viittaa nimellistehoon watteina. Suurempitehoiset Rumble 100, 200 ja 500 on toteutettu D-luokan vahvistimin ja näissä kombomalleissa on kaikissa keraamisin magneetein toteutetut Eminencen kaiuttimet. Rumble 100:n varustuksena on 12-tuumainen kartio, 200-mallissa 15-tuumainen ja viissatasessa sitten kaksi kymppituumaista. Kahdessä viimeksi mainitussa on kartiolementin lisäksi myös diskanttitweeter on/off-kytkimellä.  

Image

 

Rumble-perheen kaksi kookkainta mallia löytyy myös erillisinä nuppeina. Tätä silmällä pitäen (ja ehkä myös 500-kombon tueksi) valikoimaan kuuluu kaksi erillistä kaiutinkaappia, yhdellä 15-tuumaisella Eminencellä ladattu versio, sekä sen vaihtoehdoksi tai täydennykseksi neljällä kymppituumaisella Eminencellä kalustettu komero (kuvassa alla). Kummassakin kaapissa on kartioelementin tukena myös diskanttitweeter, jonka äänekkyyttä voi säätää kolmiportaisella kytkimellä.

Image

Rumble-sarjan kolme pienintä mallia, Rumble 40, 25 ja 15 ovat komboja ja niiden voimanlähteenä perinteinen transistorivahvistin. Kaiuttimina on Fender Special Design -tötteröt, kolmikon tuhdeimmassa 10-tuumaisena ja kahdessa pienimmässä 8-tuumaisena versiona.

Lisätiedot: Fender