Fenderin akustiset uutuudet: Paramount & Classic Design Travel

Image

Fender laajentaa Paramount & Classic Design -mallistojen tarjontaa matkakitaroihin.

Fender Paramount PM-TE Travel on kevyeksi rakennettu matkakitara, joka pohjautuu pienemmäksi skaalattuun Audiotorium-runkomalliin. Kielten soiva pituus 23,5 tuumaa, ja valmistaja lupaa kitaran olevan sopiva kaikenlaisille soittajille.
Kun kielten jännite on lyhyemmän skaalanpituuden vuoksi pienempi, on soittotuntumakin vastaavasti kevyempi, oli kyse sitten melodioiden tai sointujen soittamisesta.

 

Image

 

Fender Paramount PM-TE Travel on valmistettu täysin kokopuusta, ja se on saatavilla joko kokonaan mahonkisena tai sitten kuusikannella, jolloin sivut ja pohja ovat mahonkia.
Otelaudan materiaali on ovangkol, ja kitarassa on oikea luusatula.

PM-TE Travel varustettu elektroniikalla, ja siinä on Fenderin ja Fishmanin yhdessä suunnittelema PM-esivahvistin. Sen kerrotaan olevan ääneltään sovitettu juuri tälle kitaramallille.

Fender Classic Design CT-60S sekä CT-140SE ovat myös matkakitaroita 23,5 tuuman skaalanpituudella. Myös niiden runkomuoto pohjaa pienemmäksi skaalattuun Auditorium-kokoon.

Fender CT-60S -mallissa rungon sivut ja pohja ovat laminoitua mahonkia, mutta kuusikansi on kokopuinen. Otelauta on ruusupuuta, ja sen reunat on pyöristetty soittomukavuuden maksimoimiseksi. Tämä kitara on saatavilla mustana tai Natural-sävyisenä.

Image

 

Fender CT-140SE on niin ikään varustettu kokopuisella kuusikannella, mutta siinä  sivut ja pohja on valmistettu laminoidusta ruusupuusta. Otelauta on myös ruusupuuta, ja tässäkin tapauksessa sen sivut on pyöristetty.

Fender CT-140SE on varustettu Fishman Presys -elektroniikalla.

 

Image

 

Fenderin akustisiin uutuuksiin kuuluu myös CB-60SCE -bassomalli. Se on varustettu slim taper –tyylisellä kaulaprofiililla, jonka luvataan olevan helpposoittoinen.

Fender CB-60SCE on varustettu Fishmanin elektroniikalla. Tässäkin soittimessa on kokopuinen kuusikansi, ja runko on muodoltaan Concert-tyylinen. Valmistaja kuvailee sointia pehmeäksi ja artikuloiduksi.

Lisätiedot: Fender