Nayteikkuna

Fishman TriplePlay Connect – kitarasta midikontrolleri

Akustisten soittimien elektroniikkaan keskittynyt Fishman on laajentanut osaamistaan Made for iPad -laitteiden puolelle. TriplePlay Connect on kitaraan asennettava kontrolleri, joka antaa kitaristille mahdollisuuden soittaa synteettisillä soundeilla omasta soittimesta käsin.

iOS-systeemin ulkopuolella laite toimii myös seuraavissa käyttöjärjestelmissä: Windows 7 & 8 (32- ja 64-bittinen) sekä Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 tai korkeampi.
Toiminnan luvataan näin onnistuvan myös soundikirjastojen kanssa, ja latenssin todetaan olevan alhainen.

Fishman TriplePlay Connect perustuu fyysisen kontrollerin ja iPad-sovelluksen yhteistyöhön. Kontrolleri asennetaan kitaraan käyttäen apuna mukana tulevaa pidikettä, joka asennetaan hihnatapin ja rungon väliin.
Sen jälkeen laitetaan paikalleen magneettinen alusta ja sen päälle itse kontrolleri.
Seuraavana TriplePlay Connectin osasena on itse mikrofoni, jonka asennukseen paketissa on mukana useampia eri korkuisia alustoja, jotta mikki saadaan toimimaan eri kieltenkorkeuksien kanssa.
Yhden alustoista todetaan toimivan myös Tune-o-Matic -tallojen kanssa.

Fishman TriplePlay Connect on varustettu mini usb -portilla. Laite yhdistetään iPadiin mukana tulevan mini usb - lightning -kaapelin avulla. Lisäksi toimitetaan USB-kaapeli, jolla laite voidaan yhdistää tietonkoneeseen.

Fishman TriplePlay Connect -sovellus löytyy ilmaisohjelmana iOS-kaupasta. Se tarjoaa useita erilaisia virtuaali-instrumentteja, joita voi laitteen asentamisen jälkeen soittaa ja ohjata omalla kitaralla.
Omia tuotoksia (kappaleita, luuppeja) voi valmistajan mukaan jakaa sovelluksesta käsin.

Fishman TriplePlay Connectin fyysiset mitat ovat 66,4 x 34,9 x 14,6 millimetriä. Materiaaliltaan laitteen kerrotaan olevan kestävää komposiittia. Laite toimii valmistajan mukaan kaikkien kuusikielisten kitaroiden kanssa.

Seuraavasta videosta käy seikkaperäisesti ilmi, kuinka Fishman TriplePlay Connect -kontrolleri asennetaan kitaraan.

Lisätiedot: Into-Luthman

19.09.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy