Focusrite Saffire PRO 26 – firewire tai thunderbolt, kumpi vain

Image

Saffire PRO 26 on studio- ja keikkakäyttöön suunniteltu audio-interface, joka kytketään tietokoneeseen joko firewire 800- tai thunderbolt-liitännällä. Jälkimmäinen vaatii erillisen firewire/thunderbolt-adapterin.

Focusriten mukaan väylänormin valinta on ensinnäkin eräänlainen hygieniakysymys, jossa audiodata halutaan suojata mahdollisilta häiriöiltä valitsemalla sille aivan oma siirtoväylä. Näppäimistöt ja ohjaimet kannattaa tiedotteen mukaan kytkeä USB-väylään, mutta jos mahdollista niin audio interface mielummin firewire- tai thunderbolt-väylään.
Firewiren asettaminen ensisijaiseksi vaihtoehdoksi taas perustuu siihen, että thunderbolt-liitäntä  ei ole vielä yleistynyt niin laajalle, että se olisi perusteltua ainoana ratkaisuna. Tällä tavalla laite soveltuu sekä vanhemmalla konekannalla toimiville että tulevaisuuden uudemmassa teknisessä ympäristössä.

Image

Saffire Pro 26:ssa on 18 tulokanavaa ja niistä neljässä ensimmäisessä on Focusriten mikrofonivahvistin. Kanavat 1–2 toimivat tarvittaessa mikrofonin sijaan instrumenttikäytössä.
Takalaidasta löytyy erikseen kaksi balansoitua linjatuloa sekä S/P DIF -normin mukainen kaksikanavainen digitaalitulo. Adat-standardin kahdeksankanavainen valokuituliitäntä täydentää paketin.
Lähtöjä on kahdeksan, joista kuusi toimii analogisesti linjatasolla ja kaksi digitaalisesti S/P DIF-liitäntänä. Lisäksi etupanelissa on kaksi itsenäistä kuulokeliitäntää omine tasonsäätimineen.

A/D-muunnos on 24-bittinen ja näytetaajuus enimmillään 96 kHz.

Signaaleiden reititys ja monitorointi hoidetaan Saffire Mix Control -ohjelmalla, joka 26/8-kanavaisena tarjoaa monipuolisen reitityksen sekä kehittyneet miksaustoiminnot valmistajan mukaan lähes olemattomalla latenssilla.

Saffire Pro 26 toimii 12 voltin virtalähteellä, tai suoraan firewre-väylän tarjoamalla jännitesyötöllä.


Image
Image
Image
Image

 

 

 

Laitteen mukana toimitetaan Ableton Live Lite, Focusriten ammattitason Midnight- and Scarlett-plug-in-kokoelmat (kuvassa muutama Scarlet), virtuaalinen Novation BassStation-synikka sekä yhden gigatavun verran Loopmasters-sampleja.

Lisätiedot: Soundtools