Friedman Pink Taco V2 – pikkuvahvari isolla soundilla

Vahvistinvalmistaja Friedmanin uutuuksiin kuuluu Pink Taco V2, jota kuvaillaan BB-100-nupin ”pikkusiskoksi”. Uutta kakkosversiossa on muutama lisätoiminto ja -ominaisuus.

Friedman Pink Taco V2 on 20-wattinen katodi-biasoitu täysputkivahvistin, jonka pääteasteessa on kaksi EL84-putkea. Valmistaja lupaa vahvistimen tuottavan alataajuuksiltaan tiukan soinnin.

Vahvistin on saatavilla joko nuppina tai kombona. Jälkimmäinen versio on varustettu Celestionin 12-tuumaisella G12M-65 Creamback -kaiuttimella (16 ohmia).

 

Kanavia on yksi, ja itse etuasteessa on tuttuun tapaan käytetty kahta 12AX7-putkea. Pink Taco V2:n gain-säätimellä justeerataan särön määrää, ja lisäapuna käytetään S-kytkintä, jolla valitaan sopiva särötaso (”gain structure”) kolmesta mahdollisesta. Lisäksi säröytymisen hienosäädössä on apuna Fat- ja Sat-kytkimet.

Friedman Pink Taco V2 on varustettu perinteisellä kolmialueisella ekvalisaattorilla (bass, middle, treble) sekä master-säätimellä, jolla asetetaan lähtövoimakkuus.
Vahvistimen luvataan ottavan pedaalit ja buusterit hyvin vastaan, ja varustukseen kuuluu myös ”äärimmäisen läpinäkyväksi” kuvailtu efektilenkki send- ja return-liitäntöineen.

Friedman Pink Taco V2:ssa on edeltävää versiota enemmän kaiutinlähtöjä: 1 x 4  tai 2 x 8 ohmia, 1 x 8 tai 2 x 16 ohmia sekä 1 x 16 ohmia.

Friedman Pink Taco V2 -vahvistimet kootaan Los Angelesissa.

Lisätiedot: Friedman

 

24.10.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy