Nayteikkuna

Friedman Smallbox Pedal – brittisoundia pedaalissa

Vahvistimista, pedaaleista ja kitaroistaankin tunnetun Friedmanin tuotantofilosofiaan kuuluu se, että vahvistimista tehdään usein myös pedaaliversio. Valmistajan uusin julkistus onkin Smallbox-pedaali, jolla valmistajan mukaan tuottaa ko. vahvistimen soundin.

Friedman Smallbox Pedal perustuu kyseisen vahvistinmallin puhtaaseen kanavaan, joka jäljittelee Marshall Plexi -vahvistimen soundia.
Valmistaja toteaa, että pedaali sopii niin puhtaan vahvistinsoundin päälle kuin myös viemään säröllä oleva vahvistin uudelle vaihteelle. Pedaalin luvataan reagoivan kitaran säätimiin ja mikkeihin putkivahvistimen tapaisesti.

 

 

Friedman Smallbox Pedal on varustettu gain- ja volume-säätimillä sekä ekvalisaattorilla, jossa on omat kaistat treble-, middle- ja bassotaajuuksille.
Lisäksi tarjotaan presence-säädin, jolla voidaan korostaa soinnin yläkeskialuetta.
Friedman Smallboxin sivussa on niin ikään kaksiasentoinen Gain Structure -kytkin, jolla voidaan vaihdella matalamman gain-asteen ja high gain -tyyppisen säröstruktuurin välillä. Jalkakytkimellä puolestaan päästään true bypass -tyypin ohituskytkentään.

Friedman Smallbox Pedal toimii 9–18 voltin verkkolaitteella. Pedaalit valmistetaan Yhdysvalloissa.

Lisätiedot: Custom Boards

01.12.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy