Nayteikkuna

Fulltone Custom Shop Queen Bee – hieman erilainen futsi

Fulltonen Custom Shopin uusi fuzz-pedaali hyödyntää N.O.S ”Flying Saucer” germanium-transistoreita. Valmistaja toteaa pedaalin toimivan vahvistimen kaltaisesti eli sen soundin pitäisi siis reagoida hyvin soittajan hyppysien ja kitaran yhteispeliin.

 

Fulltone Custom Shop Queen Bee´n transistoreista kaksi ensimmäistä on konfiguroitu maksimaalisen särön aikaansaamiseksi, jotta ne puskevat kolmatta transistoria mahdollisimman lujaa. Valmistajan toteaa, että näin saadaan sekä enemmän soivuutta että säröä verrattuna kahdella transistorilla toimiviin fuzzeihin, mutta lisäksi kohinataso pysyy suhteellisen alhaisena.
Lisäksi Fulltone Custom Shop Queen Bee´n soinnissa kerrotaan olevan runsaasti keskialuetta, ja pedaalin luvataankin erottuvan hyvin miksauksen keskeltä.Fulltone Custom Shop Queen Bee on varustettu jalkakytkimellä, jolla päästään true bypass -ohitustilaan.

 

 

Level-säätimellä asetetaan pedaalin voimakkuus ja Buzz-hanikalla puolestaan annostellaan sitä kuinka paljon signaalia kahdelta ensimmäiseltä transistorilta menee kolmannelle. Valmistajan suositus on vääntää tämä säädin täysin myötäpäivään, ja käyttää sitten kitaran volume-säädintä särön annostelemiseen. Tällöin pedaalin skaalan luvataan ulottuvan akustisen puhtaasta täyteen säröön.

 

Pedaalin sisältä löytyy myös bias-trimmeri kolmannelle transistorille, jolla voi vaikuttaa soinnin luonteeseen.

 

Fulltone Custom Shop Queen Bee tarjoaa bass-säätimen sijaan kolmiasentoisen kytkimen (min, half, max). Max-vaihtoehdossa toistuvat kaikki bassotaajuudet, half-tilassa pedaali leikkaa taajuuksia 177 hertsistä alaspäin ja min-tilassa 347 hertsistä alaspäin.
Queen Bee´n treble-säädin puolestaan on passiivinen ylätaajuuksien leikkuri. Kun sen vääntää täysin myötäpäivään, on korkeiden taajuuksien osuus maksimissaan, ja vastapäivään mennessä ne vaimenevat.

Fulltone Custom Shop Queen Bee´n tuloliitännässä on alhainen tuloimpedanssi , joten valmistaja suosittaa pedaalin asettamista ennen bufferoituja efektejä, luuppeja tai viritysmittareita.


Pedaalia suositellaan käytettäväksi yhdeksän voltin paristolla tai sitten verkkolaitteella, missä plus-napa on keskellä (liitin 2,1 x 5,5 mm).

 

Lisätiedot: Fulltone

08.12.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy