Genelec 4430 – kaiutin, joka liitetään suoraan IP-verkkoon

Image

Julkisten tilojen äänentoistojärjestelmiin tarkoitettu 4430 on ensimmäinen aktiivikaiutin, jossa sovelletaan Genelecin kehittämää Smart IP -teknologiaa.

 

Genelec 4430 liitetään ethernet-kaapelilla suoraan IP-verkkoon ja se toistaa Dante- sekä AES67-audioformaatteja. Aktiivinen kaksitiekaiutin ottaa myös tarvitsemansa käyttösähkön Power-Over-Ethernet standardin (PoE/PoE+) mukaisesti IP-verkosta. 

Saman IP-verkon kautta järjestelmäsuunnittelijat pystyvät konfiguroimaan Genelec Smart IP Manager -tietokoneohjelmalla miltei rajattoman määrän huoneita, alueita, kaiuttimia ja audiokanavia. 

Ohjelmistolla voidaan myös tunnistaa verkkoon liitettyjä laitteita, tehdä akustisen vasteen kalibrointi sekä organisoida ja valvoa järjestelmää. 4430:n ohjelmointirajapinta (API) mahdollistaa kaiuttimien ohjauksen ja hallinnan kolmannen osapuolen laitteiden tai ohjelmistojen, esimerkiksi kotiautomaatiojärjestelmien kautta.

 

Image

 

4430 pystyy vastaanottamaan kahta digitaalista audiokanavaa 32–96 kilohertsin näytetaajuuksilla ja 16–24 bitin resoluutiolla, ja yhden kanavan symmetristä linjatasoista analogista audiosignaalia. Striimausta voidaan hallita Dante Controller- ja Dante Domain Manager -ohjelmistoilla.

Genelecin suunnitteleman virtalähteen ja 2 × 50 watin vahvistimien avulla 4430:n lyhytkestoiseksi maksimiäänenpaineeksi kerrotaan 104 dB (SPL). Kaiuttimen toistokaistaksi ilmoitetaan 45 Hz – 23 kHz (-6 dB).

4430:n kaiutinelementit ovat 19 millimetrin kalottidiskantti ja 130 millimetrin bassokartio.

Painevaletusta kierrätysalumiinista valmistettu kaiutinkotelo on saatavissa valkoisen ja mustan perusvärin lisäksi RAL-värikartan 120:ssa eri sävyssä. 

Monipuoliset lisävarusteet sisältävät valikoiman kiinnikkeitä ja telineitä, joilla 4430 voidaan sijoittaa lattialle, seinälle, laipioon tai vaikkapa trussirunkoon.

Lisätiedot: Genelec