Genelec Signature 6040R Smart Active – jalustalla totta kai!

Genelecin yhteistyö muotoilija Harri Koskisen kanssa on tuottanut 20 vuoden kuluessa kokonaisen malliston visuaalisesti joukosta erottuvia ja audio-ominaisuuksiltaan erinomaisiksi tunnustettuja aktiivikaiuttimia.

 

Kuvassa Genelec 6040R ja muotoilija Harri Koskinen.


Alunperin ammattikäyttäjille suunnattujen mallien rinnalle on matkan varrella lisätty kotikuunteluun tarkoitettuja kaiuttimia, ja tietä olohuoneisiin on varmastikin tasoittanut osaltaan juuri innovatiivinen muotoilu, jolle kaiutinkotelon kaarevat seinämät ja pyöristetyt kulmat antavat oman sympaattisen ilmeensä.
Kotelomateriaalina on kierrätetty alumiini, joka valmistajan mukaan on kestävyytensä lisäksi jäykkää ja käytännössä täysin resonoimatonta.
Nyt, 20 vuotta alkuperäisen 6040A:n jälkeen, Genelec avaa uuden Signature-mallisarjan Harri Koskisen suunnittelemalla 6040R-jalustakaiuttimella, jota valmistetaan kuvassa näkyvän valkoisen ohessa myös harmaana ja täysmustana.

6040R on varustettu sisäisellä DSP-prosessoinnilla, jolla kaiut­timen toistokäyttäytyminen voidaan sovittaa tarkoin kuunteluhuoneen akustiikkaan. Malli kuuluu Smart Active -tuoteperheeseen, eli se voidaan liittää osaksi GLM-ohjelmistolla (Genelec Loudspeaker Manager) hallinnoitavaa kaiutinsysteemiä. Tällöin kaiuttimen säätäminen hoituu hiljattain uudistetun GLM 4.1 -version AutoCal 2 -ohjelmistolla.

6040R on varustettu 6,5-tuumaisella kartiokaiuttimella ja 3/4-tuumaisella diskanttielementillä. Toistokaistaksi ilmoitetaan 43 Hz – 20 kHz ja maksimiäänenpaineeksi 110 dB (SPL). Vahvistintehoksi puolestaan kerrotaan 150 W + 150 W.
Audioliitännät on toteutettu sekä analogisina että digitaalisina.
Kaiutin soveltuu käytettäväksi F-sarjan sekä Smart Active -malliston subwoofereiden kanssa, ja se tottelee sekä Genelecin langallisia että langattomia äänenvoimakkuuden säätimiä.

Lisätiedot: Genelec

01.12.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy