Genelec uudisti Smart Active Monitoring -sarjan järeimmän mallin

Image

Genelec Oy tuo markkinoille uuden version järeimmästä aktiivikaiuttimestaan. 1236 Smart Active Monitoring (SAM™) Main Monitor perustuu legendaariseen 1036A-malliin, mutta sisältää uusinta tekniikkaa RAM-XL-vahvistimessaan.

Genelec 1236:n taajuusvaste ulottuu 17 hertsistä 26 kilohertsiin (-6dB) ja suurin äänenpaine on jopa 130 desibeliä (SPL, 1 m etäisyydellä).
19 tuuman räkkiin (korkeus 3U) sopiva RAM-XL -vahvistin sisältää nykyaikaiset D-luokan vahvistimet, jotka tarjoavat molemmille bassoelementeille 1000 W, keskiäänielementeille 800 W ja painekammiodiskantille 400 W.

 

Image

Vahvistinyksikkö sisältää myös Smart Active Monitor -mallistolle ominaisen digitaalisen signaalinprosessoinnin, jonka avulla 1236:n toisto voidaan kalibroida erittäin tasapainoiseksi ja neutraaliksi.

Kaiutinkotelon mitat ovat 960 x 1180 x 650 mm. Kaiutinelementteinä käytetään kahta 18 tuuman bassoelementtiä, kahta Genelecin omaa suunnittelua olevaa 5 tuuman keskiäänielementtiä ja diskanttien toistoon kahden tuuman painekammioelementtiä. Keskiääni- ja diskanttielementit on asennettu suurikokoiseen Directivity Control Waveguide (DCW) -suuntaimeen. 

SAM-teknologia on keskeinen tekijä 1236:n suorituskyvyn kannalta. Kaikki signaalinkäsittely, kaiuttimen tehdaskalibrointi ja ylikuormitussuojaukset toteutetaan digitaalisesti.
1236 on myös yhteensopiva muiden SAM-sarjan kaiuttimien ja GLM-ohjaussoftan uusimman, 2.0-version kanssa. Entistä helpompikäyttöisempi ja selkeämpi 2.0-versio on PC- ja Mac -yhteensopiva ja sisältää monia uusia ominaisuuksia suositun AutoCal-huonekorjausalgoritmin lisäksi.

Uusi Genelec 1236 SAM-aktiivikaiutin yhdistää viimeisimmän signaalinkäsittelytekniikan järisyttävään akustiseen suorituskykyyn. Kuten kaikki muutkin Genelec-aktiivikaiuttimet, se valmistetaan Genelecin tehtaalla Iisalmessa, missä se on suunniteltukin.

Lisätiedot: Genelec