GHS Americana – kielet genren mukaan

Image

Kielivalmistaja GHS on tuonut markkinoille kokonaan uuden malliston, joka on kehitetty erityisesti amerikkalaisen juurimusiikin eri lajityyppejä – kantria, juurirockia, folkia, bluegrassia, R&B:tä sekä bluesia varten.


Luonnollisestikin näitä Americana-kieliä valmistetaan genren yleisimmille soittimille, ja malliston sommittelussa on kuunneltu tarkoin GHS:n kanssa yhteistyötä tekevien artistien toiveita niin kielipaksuuksien kuin materiaalienkin osalta.
GHS kertoo, että Americana-kielet käsitellään kryogeenisesti ja tämän pakastusprosessin ansiosta niille luvataan poikkeuksellisen pitkää palvelusikää. Kielet eivät myöskään happane ennen käyttöönottoa, siitä huolehtii ilmatiivis NitroPack-pakkaus, jonka vakuudeksi GHS antaa ruostumattomuustakuun.

Akustisen kitaran (avauskuva) Americana-kielten punoslanka valmistetaan kupari-tina-fosfori-seoksesta ja saatavilla ovat sekä light- että medium-paksuiset setit.

Image
Image

Image
Image


Resonaattorikitaran kielissä punoslanka on sama, mutta tarjolla on vain regular-paksuus.
Pedal steelille tarkoitetut kielet valmistetaan ruostumattomasta teräksestä ja valikoimassa ovat erikseen niin E9- kuin C6-virityksiin tarkoitetut setit.
Banjo-settejä on kaksi, light- ja medium-vahvuiset, ja niidenkin materiaali on ruostumaton teräs.
Mandoliinille kehitetyissä Americana-kielissä punoslanka on fosfori-pronssia ja näitäkin settejä on tarjolla kahta paksuutta: light ja medium.

Lisätiedot: Musamaailma