GHS Balanced Nickels – balanssia koko rahalla

GHS on tuonut markkinoille uudet Balanced Nickels -bassonkielisarjansa. Näiden roundwound-kielien ideana on se, että ydinlangan päälle tulevien punospäällysten määrä on sama jokaisella kielellä.

Perinteisesti bassonkielet valmistetaan siten, että g-kielelle tulee yksi päällyste, d- ja a-kielille kaksi, ja e-kielelle kolme. GHS Balanced Nickels -seteissä kullakin kielellä on kaksi päällystettä, minkä ansiosta uutuusetin luvataan soivan erittäin tasapainoisesti. Esimerkiksi g-kieli soi vähemmän päällekäyvästi, mikä vähentää ekvalisoinnin tarvetta erityisesti släpätessä.
Valmistaja toteaakin, että tällä valmistustavalla on saavutettu erittäin hyvä tasapaino kielten jännitteen, joustavuuden, äänensävyn ja soitettavuuden suhteen.

GHS Balanced Nickels -kielet ovat saatavilla Light- ja Medium-paksuisina, ja neljänä eri sarjana. 4L-NB –setissä kielten paksuudet ovat väliltä 40-101. Siitä on saatavilla myös viisikielinen versio, 5L-NB, paksuuksin 40-126. GHS Balanced Nickels 4M-NB -setin paksuudet puolestaan ovat 44-106, ja viisikielisessä 5M-NB-setissä 44-130.

Lisätiedot: Millbrook Musiikki

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

17.10.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy