Gibson 2014 – Min-ETune standardina

Image

Gibson ilmoitti vuoden alkajaisiksi, että 40 % sen tämän vuoden sähkökitaroista lähtee tehtaalta valmiiksi viritysautomatiikalla varustettuna. Saksalaisen Tronicalin valmistama viritysmittarin ja robottimekaniikan yhdistelmä asennetaan nimittäin vakioratkaisuna kaikkiin Les Paul Standard- ja SG Standard -malleihin.

Image

Ja sitten puritaaneille rauhoittava uutinen: omalla akullaan toimiva Tronicalin paketti on kiinnitetty kuudella ruuvilla joiden paikatkin stemmaavat perinnevirittimien kiinnitysruuvien asemointiin – automatiikan korvaus manuaalisilla koneistoilla pitäisi olla verraten helppo homma.

Ja jos ajatus automatiikasta oikein rankasti tökkii, niin kannattaa harkita muutaman satasen lisäsijoitusta – Les Pauliin saa perinnevirittimien ohella  silloin jo komeamman kansipuunkin. Jos allergia taas iskee SG:n hankkijaan, niin koukkaus rautakaupan ruuvimeisseliosaston kautta jelppaa.

Image

Vakavasti puhuen voi todeta, että meille toimitettujen tietojen perusteella Gibson oikeastaan vain vahvistaa aiempia linjauksiaan, tietyin parannuksin. Kaikki mallit käyvät läpi nauhojen asennuksen ja viimeistelyn PLEK-robotilla, mutta nauhat tehdään nyt kryogeenisesti käsitellystä eli syväjäädytyksellä karkaistusta ja aiempaa kestävämmästä materiaalista.

Image


Kahdenteentoista nauhaväliin istutetaan Gibsonin juhlavuoden kunniaksi 120-vuotisesta taipaleesta muistuttava logo.


Graph Techin satulat vähentävät valmistajan mukaan dramaattisesti kitkaa ja päällystetyt ensiasennuskielet taas kestävät kulutusta pitkään ja antavat normikieliin verrattaessa kirkkaamman soinnin.
Kirkkaita ovat myös värit vuonna 2014, mutta todellinen parannus soittajan kannalta on uusi leveä hihnatapin malli, jossa remmi pysyy luotettavammin sijoillaan.

Image


Liukkaat potentiometrien nupit ovat kuulemma nekin historiaa ja tilalla on hikistenkin sormien puristuksessa pysyvät uudet mallit.
Neljä uutta mikrofoniakin on nyt valikoimissa ja sen myötä irtoavat soundit hellästä kuiskinnasta hiuksia nostattavaan kirkaisuun.

Lisätiedot: Into-Luthman