Gibson Les Paul Standard 2019 & Les Paul Junior Tribute DC 2019

Gibson julkisti äskettäin tulevan vuoden mallistonsa, jonka voi nähdä eräänlaisena paluuna juurille. Hintahaitarin yläpään tienoilta löytyy Gibson Les Paul Standard 2019, joka on varustettu epäsymmetrisellä ”Slim taper” -kaulaprofiililla sekä ”ultra-modernilla” rungon kevennyksellä, jonka todetaan parantavan soiton helpoutta.

 

Gibson Les Paul Standard 2019 on rungon osalta valmistettu mahongista, jonka päällä on kaareva AAA-luokan kuvioitu vaahterakansi.
Soittimessa on kalibroidut BurstBucker Pro -humbuckerit, jotka valmistajan mukaan ovat omiaan niin perinteiseen kuin moderniinkin soundimaailmaan.

Gibson Les Paul Standard 2019 on varustettu perinteiseen tapaan kullekin mikrofonille itsenäisillä volume- ja tone-säätimillä. Säädinnupeista kukin on kuitenkin varustettu nostokytkimellä, mikä lisää soundioptioiden määrää. Ja lisäapuja sävyjen etsimiseen löytyy kitaran sisältä viiden pikkukytkimen muodossa.

Gibson Les Paul Standard 2019 -kitaroissa on mahonkikaula, jossa on ruusupuuotelauta. Satulan materiaali on Tektoid, ja virittimet ovat perinteistä mallia. Sekä rungossa että kaulassa on kermanvärinen reunalista perinteiseen tapaan toteutettuna.

Gibson Les Paul Standard 2019 on saatavilla väreissä Seafoam Green, Blueberry Burst, Heritage Cherry Sunburst sekä Trans Amber. Kitaroiden hinta on 3193 euroa, paitsi Trans Amber -malli, jonka hinnaksi ilmoitetaan 3509 euroa.
Gibson Les Paul Standard 2019 toimitetaan kovan laukun kera. Vasenkätisille on tarjolla omat mallit.


Vuoden 2019 Gibson-malliston edullisin sähkökitara puolestaan on Les Paul Junior Tribute DC. Alunperin ”student”-vaihtoehtona aidolle Les Paulille esitelty malli on sittemmin kerännyt mainetta erinomaisena rokkikitarana.
Les Paul Junior Tribute Double Cut 2019 on veistetty rungon suhteen mahongista ja kaulan osalta vaahterasta. Tässäkin tapauksessa otelauta on tehty ruusupuusta, ja satulan materiaali on Tektoid.

 

 

Les Paul Junior Tribute DC 2019 -mallin muuten perinteisestä toteutuksesta erottuu uudenlainen plektrasuoja, johon niin P90-tallamikrofoni, volume- ja tone-säätimet sekä lähtöjakki on upotettu. Yksinkertaisen toteutuksen kruunaa ”wraparound”-talla, jossa on vireen kompensointi.

Les Paul Junior Tribute DC 2019 on saatavilla väreillä Worn Cherry, Blue Stain, Worn Brown sekä Worn Ebony. Vaihtoehdoista halvin on ensin mainittu, jonka hinta 749 euroa, muiden hinnaksi ilmoitetaan 799 euroa.
Mukana toimitetaan gigbag.
Les Paul Junior Tribute DC 2019 on saatavilla myös vasenkätisenä.

Lisätiedot: Into-Luthman
 

25.10.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy