Nayteikkuna

Gibson Memory Cable – piuha, jolla on muisti!

Gibson yhdisti digitaalisen tallentimen ja kitarajohdon sillä ajatuksella, että näin on mahdollisimman helppoa äänittää omaa soittoa missä ja milloin vain.
 

Memory Cable -kitarajohdon käytön perusteeksi Gibson listaa viisi perustetta.

• 1 Riffit talteen!
Uusia riffejä ja lickejä kehitellessä saattaa tuottaa kuin huomaamatta helmen, jota ei kohta enää oman muistin varassa tavoita. Nyt nekin saa taltioitua varmuudeksi.

• 2 Vaihtoehtojen vertailu
Testaa vaikkapa vaihtoehtoisia soinnutuksia, tallenna ne kaikki ja vertaa sitten rauhassa.

• 3 Soiton kehittäminen
Mikään ei tehosta oppimista niin kuin oman soiton kuuntelu siten, että ei soita samaan aikaan vaan keskittyy ikäänkuin ulkopuolisen kuulijan korvin. Miten oikeasti on; onnistuuko kielten demppaus, sujuuko otekäden siirto ilman sivuääniä jne.

• 4 Looppien käyttö komppeina
Soolo kehitteillä? Soita tallentimeen ensin komppiraita ja hinkkaa sooloa kuntoon sitten sen säestyksellä.

• 5 Soundin jalostaminen
Paras tapa selvittää miltä soitto oikeasti kuulostaa, on kuunnella sitä tallennettuna.

Ja nokkela lukija luonnollisestikin hoksaa, että nämä kaikki viisi perustetta pätevät silläkin tallentimella, joka jo omasta kalustosta löytyy.
Gibsonin pointti on, että Memory Cable kulkee helposti mukana ja sen voi jättää vaikka aina valmiiksi harjoitusvahvistimeen kytketyksi, jolloin se on käytössä nopeasti ja näppärästi.
Tallennusvälineenä Memory Cable käyttää SD-korttia, jolla tallenteen voi siirtää myös jollekin toiselle välineellä tai tietokoneelle.

Lisätiedot: Into-Luthman

 

21.04.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy