Nayteikkuna

Gibson SG Standard Bass 2019 – lyhytskaalainen rokkibasso

Gibson esitteli vuonna 1961 EB-3-basson samanaikaisesti SG-kitaramallin ohella. Molemmat perustuivat samantyyppiseen muotoiluun, ja EB-3:sta tuli SG:n tavoin klassinen rock-soitin. EB-3 -basson käyttäjiin lukeutuivat aikoinaan esimerkiksi Jack Bruce (Cream) ja Bill Wyman (Rolling Stones). Soittimen valmistus lopetettiin vuonna 1979, mutta sittemmin soitin korvattiin lähes samanlaisella SG Bass -mallilla.


Gibson SG Standard Bass 2019 noudattaa skaalanpituuden suhteen alkuperäisen EB-3:n lyhyttä mittaa eli kielten soiva pituus on vain 30,5 tuumaa (77,47 senttimetriä).
Soittimien runko on valmistettu mahongista ilman minkään sortin kevennystä.
Samaa materiaalia on Gibson SG Standard Bassin pyöreäksi profiloitu kaula, joka on saanut seurakseen ruusupuusta tehdyn otelaudan.
Medium-tyyppisä nauhoja siinä on 20 kappaletta, ja ne on kryogeenisesti käsitelty pidemmän käyttöiän saavuttamiseksi.
Otelaudan radius on 12 tuumaa.

Satulan materiaaliksi nimetään tektoid, joka on Gibsonin oma versio grafiitin ja muovin sekoituksesta. Otelaudan leveys satulan luona on 40,64 millimetriä, kun taas otelaudan loppupäässä mitta on puolestaan 58,93 millimetriä.
Gibson SG Standard Bass 2019 on varustettu Groverin Shamrock-virityskoneistoilla. Ne ovat kromatut, kuten myös kolmella isolla pultilla säädettävä talla.

 

Soittimessa on SG Bass -mikrofonit, joista kaulamikin tyyppi on ”Rhythm” ja tallamikin ”Lead”. Molemmille mikrofoneille on itsenäiset volume-säätimet, mutta sävysäädin taas on yhteinen. Mikrofonivalitsijaa ei ole, vaan valinta tehdään tarvittaessa volume-säätöjen avulla.

Gibson SG Standard Bass 2019 on saatavilla sekä oikea- että vasenkätisille soittajille ja värikartassa on kaksi vaihtoehtoa: Heritage Cherry tai Ebony.
Soitin toimitetaan kovan laukun sekä Gibsonin tarvikepakkauksen kanssa.
Gibson SG Standard Bass 2019 on kielitetty tehtaalla .045, .065, .085, .105 -paksuuksin.

Lisätiedot: Into-Luthman


 

17.01.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy