Nayteikkuna

Gibson Sheryl Crow Country Western Supreme - artistin hittikitara nimikkomallina

Gibson esitteli NAMM-showssa pitkän uran laulaja-laulunkirjoittajana tehneen Sheryl Crown´n nimikkokitaran. Esikuvana on ollut artistin oma Country Western -malli, lempinimeltään Moneymaker, jolla hän on kirjoittanut monet hiteistään. Crow itse toteaa pitävänsä erityisesti soittimen tasaisesta soundista.

 

Gibson Sheryl Crow Country Western Supreme on valmistajan mukaan suuressa määrin kustomoitu versio mitä tulee rimoitukseen (1930´s Advanced). Kyseisen käsin ohennetun X-rimoituksen todetaan tuovan sointiin vielä ylimääräistä potkua.

 

 

Gibson Sheryl Crow Country Western Supremessa on Square Shoulder -tyypin koppa, jossa kansi on lämpökäsittelyn avulla vanhennettua sitkakuusta. Sivut ja pohja puolestaan on valmistettu mahongista, kuten myös kaula.

Kaulaprofiili on muodoltaan ”pyöreä”, ja kielten soiva pituus (”skaalanpituus”) on 628,65 millimetriä eli 24,75 tuumaa.

 

 

Gibson Sheryl Crow Country Western Supreme on varustettu ruusupuusta valmistetulla otelaudalla, jonka radius on 12 tuumaa. Standard-tyypin otelautanauhoja soittimessa on 20 kappaletta. Gibson Sheryl Crow Country Westernin satula on valmistettu oikeasta luusta, ja sen leveydeksi ilmoitetaan 43,815 millimetriä. Talla on ruusupuuta ja sen kieliosa niin ikään oikeaa luuta.

Gibson Sheryl Crow Country Western Supremeen on asennettu Gotohin White Button -virityskoneistot. Lisäksi kitarassa on Amulet M -tallanalusmikrofoni sekä ääniaukoon vierustaan asennetut säätimet (volume, tone).

Gibson Sheryl Crow Country Western Supreme toimitetaan kovan laukun kera. Lisäksi mukana tulee valmistajan varustepakkaus. Soitin on saatavilla Antique Cherry -värjäyksellä.

Lisätiedot: Luthman Nordic

 

21.01.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy