Gibson Sister Rosetta Tharpe Collection – Shout, Sister, Shout!

Image

Gibson ja Epiphone juhlistavat vuonna 1973 kuollutta Sister Rosetta Tharpea. Gospel-laulaja/kitaristin kerrotaan olleen yksi vaikuttaja monilla varhaisille rock´n´roll-artisteille, ja häntä onkin kutsuttu myös ”rock´n´rollin isoäidiksi”.

Vuonna 2018 Rock and Roll Hall of Fameen nimetty Sister Rosetta Tharpe aloitti uransa jo 1930-luvulla, ja soitti useallakin aikansa suositulla kitaralla, mutta monissa hänen filmatuissa esityksissään soitin on vuoden 1961 Les Paul SG Custom.

Image

Gibson Custom Shopin mallistoon kuuluu 60-vuotisjuhlaversio 1961 Les Paul SG Customista Vibrola-tallalla. Sister Rosetta Tharpe Collection ei itsessään käsitä uutta Gibsonin tai Epiphonen kitaraa, ellei sellaiseksi lueta 1/4-skaalaista puusta valmistettua ja metallisilla virityskoneistoilla varustettua minireplikaa Les Paul SG Customista. Se taas on tehty yhteistyössä AXE HEAVENin kanssa, ja sen hinnaksi Gibson ilmoittaa 59 dollaria.

Image

Muuten Sister Rosetta Tharpe -kokoelma koostuu nimikkohihnasta, Gayle F. Walden kirjoittamasta Shout, Sister, Shout -elämänkerrasta (Beacon Press) samoin kuin paidoista, takista, viireistä ja lipusta.

Sister Rosetta Tharpen kunniaksi Gibson on tuottanut hänestä kertovan videon, jossa pääsevät esiin myös nuoremmat mustat artistit Celisse Henderson ja Amythyst Kiah:

Lisätiedot: Luthman Nordic