G&L MJ-5 – viides kieli basson tekee

Image

Evoluutio on suotuisin ominaisuuksien jalostamista ja epäsuotuisten ominaisuuksien karsimista, toteaa G&L tiedotteensa alkajaisiksi. Tässä tapauksessa jalostuksen kohteena on ollut tuttu MJ4-malli, joka on viidennen kielen lisäksi saanut matkaansa uudet mikrofonit ja elektroniikan.

G&L on kääminyt MJ5:n mikrofonit Bi-Coil-tekniikallaan Alnico V -magneettien ympärille, ja patentin luvataan tuottavan laaja skaala yksikelaisille tyypillisiä sointivärejä, mutta ilman niille yleensä niin ominaisia häiriöitä. Mikrofonit näyttävätkin ulospäin aivan perinteisiltä yksikelaisilta, vaikka kummankin kuoren alle kätkeytyy todellisuudessa kaksi erillistä, sarjaan kytkettyä kelaa.

Kaksi neppariparistoa vaativa etuvahvistin toimii 18 voltin jännitteellä ja sille luvataan studioluokan audiolaatua ja armeijan vaatimukset täyttävää elektromekaanista toteutusta.
Aktiivinen kolmialueinen ekvalisaattori tarjoaa +/- 14 desibelin korjausvaran jokaisella kolmella kaistalla.

MJ5:n vaahterakaulan profiilia kuvataan termillä ”medium C”. Otelaudaksi on tarjolla joko vaahteraa tai ruusupuuta, ja se kaareutuu 12 tuuman säteellä. Nauhojen malli on medium-jumbo ja nauhatyöt tehdään PLEK-robotilla.

Soittimen runko on leppää standardimalleissa, prameammin viimeistellyissä versioissa käytetään sitten suosaarnia.

Basso toimitetaan kovalla tolex-kotelolla varustettuna.

Lisätiedot: Soundtools