Gon Bops El Flaco – tavallista sutjakampi cajon

Image

Gon Bops El Flaco Cajon on suunniteltu valmistajan mukaan täyttämään kaksi kriteeriä: sen pitää olla helposti kuljettava ja soittotuntuman pitää vastata täyskokoista cajonia.

Soinnillisesti El Flaco ei voi kilpailla täysmittaisten laatikoiden kanssa, vastaan tulevat jo fysiikan lait. Mutta Gon Bopsilta vakuutetaan, että matkamalliksi mankeloitu El Flaco antaa silti sekä oivalliset räpsypärinät että tanakat bassotömäytykset flamencoon – tai mihin muuhun tyyliin cajonia sitten käyttääkään. Bassosoundin merkitsevin ero on valmistajan mukaan voluumissa – isoa lootaa hiljaisempana El Flaco sopii hyvin pienille keikoille ja kotiharjoitteluun, mahtuupa sillä kuulemma soittamaan sujuvasti vaikka keikkabussissa tai klubin takahuoneessa biisejä harjoiteltaessa.

Image

NAMM-messuilla esitellyn uutukaisen valtti onkin juuri selkäreppuun mahtuva koko, joka kuitenkin tarjoaa yhtä ison soittopinnan kuin normaalikokoinenkin soitin. Lituska laatikko olisi muutoin hankala pitää aloillaan, mutta kun soittimen yläreunaan kiinnitetty kangas levitetään jakkaralle, pitää istuvan musikantin oma paino El Flacon sopivalla hollilla soiton aikana. Gon Bopsilta kerrotaan, että näiden kahden seikan ansiosta soittotuntuma ja -asento ovat samat kuin isolla soittimella.      

Lisätiedot: F-Musiikki