Gon Bops Hickory Clave & Caxixi laajentavat perkussionistin arsenaalia

Gon Bops on lisännyt perkkavalikoimaansa Brasiliassa kokonaan käsityönä punotut Caxixit, sekä tiheäsyisestä, käsin valikoidusta hikkorista valmistetut clavet.

Länsi-Afrikasta lähtöisin oleva caxixi piti alunperin sähäkällä säksätyksellään pahat henget loitolla, mutta lyhyt ja terävästi räsähtävä soundi on sittemmin uinut mukaan niin latino- kuin maailmanmusiikinkin sanastoon.
Valmistaja toteaa, ettei takuuta soittimen historiallisessa tehtävässä menestymiseen anneta, mutta musiikkiin nämä perkat kyllä antavat Gon Bopsin mukaan innostavaa spirittiä.

 

Gon Bopsin caxixit on valmistettu kokonaan uusiutuvista luonnonvaroista. Punotun kuoren pohjana on kovetettua nahkaa, jota vasten hyppyytetään villibanaanin siemeniä. Rapsakan pohjan ja kopan joustavan punoksen ero antaa soittimelle ominaisen, kahden erityyppisen soundin mikstuuran.

Mallistoon kuuluu kolme eri kokoista soitinta, luokittelultaan mini, small ja large.

 

Hickory Claven sointi on valmistajan mukaan läpitunkeva ja sävyltään lähes identtinen perinteisen ruusupuu-claven kanssa.
Hikkori kuitenkin luokitellaan kestäväksi ja uusiutuvaksi puulajiksi, joten uutuuspari tuo perinteiseen latinoon ja sen uudempin johdannaisiin nykyvaatimukset täyttävän ratkaisun.

Molemmat Gon Bopsin hikkori-kapulat ovat pituudeltaan 209,5 mm ja halkaisijaltaan 25,4 mm.


Lisätiedot: F-Musiikki 
 

27.06.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy