Nayteikkuna

Gretsch Brooklyn Standard Snare – virveli kaikiin tilanteisiin

Standard voi viitata tavanomaiseen tai tyypilliseen, mutta Gretsch käyttää sanaa kuvaamaan tilannetta, jossa soitin itsessään muodostaa yleisesti hyväksytyn ja laatumääreet täyttävän tason, ja antaa referenssin johon muita verrataan.


Uuden virveliumallin suunnittelun avainhenkilö on rumpupedagogi Mike Johnston, joka asetti päämääräksi mahdollisimman joustavan olemuksen: tiedotteen mukaan tavoitteena oli virveli, joka sopii hyvin erilaisiin soittotyyleihin ja viritystapoihin eikä vierasta mitään genreä. Lisäksi rummun pitää olla hinnaltaan sellainen, että se mahtuu myös soitonopiskelijan budjettiin.  

 

 

Halkaisijaltaan Gretsch Brooklyn Standard on 14 tuumaa ja syvyyttä sillä on viisi ja puoli tuumaa.
Pohjois-Amerikassa kasvaneesta poppelista ja vaahterasta laminoidussa rungossa on kuusi kerrosta ja sen reunaviisteet on hiottu 45 asteen kulmaan napakamman ja rapsakamman soundin tuottamiseksi.
Rungon sisäpinta on viimeistelty Silver Sealer -käsittelyllä, kun taas ulkopinta on lakattu himmeällä mustalla.

Erikoisuutena on rummun sisään sijoitettu lyöntikalvon demppari, jota voi säätää rungon ulkopuolen hanikasta vintage-rummuista tuttuu tapaan.
Yhden pyöreän vaimentimen sijaan Gretsch on kuitenkin päätynyt käyttämään kahta suorakaiteen muotoista huopapalaa, jotka on sijoitettu hieman toisistaan erilleen. Valmistajan mukaan näin saadaan tasaisempi ja tarkemmin kontrolloitava vaimennus.

Vanteet ovat Gretschin mallia 302 ja valmistaja kuvailee niistä irtoavaa kanttilyöntiä suurenmoiseksi myös poikittaisella kapulalla kopautettaessa.

 

Vakiomatossa on 42 kromattua jousta ja sen kiristystä säädellään patentoidulla Lightning throw-off -mekanismilla.
Ensiasennuskalvot ovat Remon tuotantoa.


Lisätiedot: Gretsch Drums

03.07.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy