Gretsch G6131-MY Malcolm Young Signature – toisinto jokaista ruuvin paikkaa myöten

AC/DC:ssa on aina toteutunut vanhan ajan erottelu soolo- ja komppikitaristin välillä. Jälkimmäistä tonttia bändin perustamisesta saakka hoitanut Malcom Young jäi ehkä näkyvyydessä veljensä varjoon, mutta häntä arvostettiin valtavasti tiukan AC/DC-soundin selkärankana. Viime vuonna kuolleen Youngin pääkitara oli vuoden ´63 Gretsch Jet Firebird, jonka täydellisen dokumentoinnin valmistaja aloitti jo kymmenen vuotta sitten.

Gretsch G6131-MY Malcolm Young Signature toistaa alkuperäismallin piirteet. Niihin kuuluvat esimerkiksi kaksi tyhjää mikrofonikoloa, sillä artisti oli poistanut alkuperäisistä kolmesta mikrofonista kaksi. Jopa ruuvien kolot on valmistajan mukaan ”simuloitu” täydellisesti. Kitaran kammioitu runko on valmistettu mahongista, mutta kansi on vaahteraa.

Gretsch G6131-MY Malcolm Young Signature on varustettu TV Jonesin Power’Tron™ -tallamikrofonilla. Sen soundi muistuttaa paljon ´50-luvun PAF-humbuckeria yhdistettynä Filtertronin säihkeeseen ja twängiin.
Säätimet ovat seuraavat: Volume 1, Master Volume, Master Tone.

G6131-MY Malcolm Young Signature on varustettu Gretschin 60-lukulaisella Jet-kieltenpidikkeellä, ”Space-Control” -tallalla sekä Schallerin kromatuilla virittimillä. Satulan materiaali on aito luu.

Gretsch G6131-MY Malcolm Young Signaturen kerrotaan tulevan myyntiin marraskuussa.

Lisätiedot: Fender
 

10.07.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy