Nayteikkuna

Gretsch uudisti tomien kiinnityksen bassorumpuun

NAMM-messuilla esitelty GP Bass Drum Rail Mount nojaa vahvasti rumpuperinteseen, mutta toteutus on nykyrumpaleiden vaatimusten mukaisesti sekä käytännöllinen että luotettava. Lisäksi valmistaja toteaa ripustuksen olevan myös eduksi rummun soinnille niin keston kuin sävynkin suhteen.

 

Bassorummun runkoon kiinnitettävä jämäkkä kisko on halkaisijaltaan tuuman verran ja sen pinta on rouhistettu pitävän tartunnan antamiseksi. Tomiteline tiukataan kiskoon siipiruuvilla kiristettävällä leualla ja pito varmistetaan muistilukolla.

 

 

Gretsch vaalii perinnehenkeä myös telineen ja tomin liitoksessa – kellutuksen sijaan telineen 12,7 mm:n vahvuinen L-tanko sujautetaan tomin kyljessä olevaan klunssiin ja kiristetään siipimutterilla. Valmistajan tiedotteen mukaan myös L-tankoon kuuluu muistilukko, vaikka sellaista ei kuvassa näyttäisi olevan mukana.

GP Bass Drum Rail Mount soveltuu Gretschin tiedotteen mukaan kaiken kokoisiin bassorumpuihin ja sitä myydään sekä erillisenä tarvikkeena että settiin valmiiksi asennettuna.
 

Gretsch on muutoinkin kaivanut innoitusta rumpuperinteestä ja sen seurauksena USA Custom- ja Broadkaster-sarjan rumpuja voi nyt tilata Heritage Build -versioina, joissa poikkeuksellisen pitkät viritysruuvit ulottuvat rummun keskilinjalle sijoitettuihin yhteisiin virityspesiin.
Heritage Build -varustelu on saatavilla kaikkiin rumpukokoihin. 

 

 

Lisätiedot: Gretsch

24.02.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy