Groove Agent 4 Jazz Essentials – svengiä konekomppiin

Image

Steinbergin virtuaalirummuttamo – Groove Agent – päivitettiin hiljattain versioon 4.2 ja sen myötä niin lyömäsoitin- kuin settipuolellekin tuli kosolti uusia ominaisuuksia, sekä soundeja eri tyylilajien tarpeisiin.

Groove Agent 4 on itsenäinen VST-instrumentti, jota voi käyttää sellaisenaan, tai johonkin isäntäsoftaan kytkettynä – uusimman version suoran midi-reitityksen ja Follow Transport -toiminnon ansiosta entistäkin sulavammin.
Vaikka luontevin kumppani Groove Agentille lienee Steinbergin oma Cubase, nivoutuu ohjelma osaksi muitakin VST-alustoja. Valmistajan tiedotteen mukaan päivityksessä on huomioitu erityisesti käyttäjiltä saatu runsas palaute, jonka perusteella työn kulkua on kehitetty aiempaakin joustavammaksi. 

Groove Agent 4 sisältää kolme erillistä ”agenttia”. Rumpu- ja lyömäsoitinosuuksien luomiseen on omansa, ja kolmantena sitten on konemusiikin tarpeisiin erikoistunut beats-agentti. Peruskirjasto näille käsittää 22 000 samplea sekä yli 3 800 groovea ja patternia, jotka kattavat yleisimmät musiikkityylit.

Acoustic Agent on nimensä mukaisesti perinteisen settisoiton virtuaalinen korvaaja, jolle luvataan ällistyttävän autenttista aidon settisoinnin ja rumpaloinnin tuntumaa. Percussion Agent puolestaan tarjoaa rytmiryhmän täydentämiseksi yli 20 soittimen soundit. Beat Agent taas on sampleri, joka keskittyy elektronisen musiikin tuotantoon ja tarjoaa kehittyneet työkalut samplen editointiin.

Virtuaalirumpalin soittoa voi muokata Style Player -toiminnolla, joka ohjaa soiton kompleksisuutta sekä intensiteettiä ja luo automaattisesti fillejä ja lopetuksia. Jam-tilassa Groove Agent luo automaattisesti tyylilajin mukaisia komppiraitoja, jotka sisältävät myös intron.
Kokonaisuuden hallintaan ohjelmassa on oma mikseri sekä monipuolinen efektiprosessori.

Groove Agent -kirjaston viimeisin lisäys on Jazz Essentials, joka nimensä mukaan tarjoaa rakennusaineksia yleisimpiin jazz-tyyleihin. Acoustic Agentille laadittuun pakettiin kuuluu kymmenen eri tyylikokonaisuutta ja Steinbergin mukaan variaatiot ulottuvat yksinkertaisista peruskompeista rankasti synkopoituihin saakka.
Joka tyylilajissa on tarjolla introja, varsinaisia pääkomppeja, fillejä sekä lopukkeita. Kokoelmaa luonnehditaan ehtymättömäksi varannoksi komppiraitojen sommittelussa ja inspiraation pohjana. 

Lisätiedot: Steinberg