Hagstrom Super Swede LTD – Made in Sweden

Ensimmäistä kertaa sitten ´80-luvun Hagströmin valikoimaan kuuluu Ruotsissa valmistettu soitin. Malli on tietysti se ison H:n klassikko.

 

Päätös Super Swede LTD:n valmistamisesta Ruotsissa kerrotaan syntyneen siitä, että useat Hagström-fanit olivat tällaista liikettä toivoneet jo vuosien ajan. LTD merkitsee kuitenkin sitä, että tätä kyseistä mallia on valmistettu ainoastaan rajattu määrä, 30 kappaletta.
Made in Sweden -mallissa rungon ja kaulan materiaalina on käytetty ”premium”-tasoista afrikkalaista mahonkia. Rungon kansi puolestaan on loimuvaahteraa.

 

 

Hagstrom Super Swede LTD:n kaulaliitos on toteutettu liimalla. Kitarassa on tietysti valmistajan tavaramerkki, H-Expander™ -kaularauta, jonka kerrotaan tekevän kaulasta erittäin stabiilin.
Otelaudan materiaali taas on Hagströmin jo pitkään käyttämää Resinator™-komposiittia, ja otelaudan radiukseksi ilmoitetaan 15 tuumaa.
Kielten soiva pituus on 25,5 tuumaa eli 648 millimetriä, ja GraphTechin Tusq-satulalla on leveyttä 43 millimetriä.

Hagstrom Super Swede LTD:n otelaudassa on 22 medium jumbo -tyypin nauhaa. Niiden viimeistely ja otelaudan skannaus on valmistajan mukaan tehty Plek-koneella.

Hagstrom Super Swede LTD - Made in Sweden -malliin on asennettu Schallerin M6 Rear Locking -virityskoneistot, jotka toimivat 18:1-suhteella. Niissä on yksityiskohtana Hagströmin vääntönupit. Väri on Ruthenium/Gold.

Hagstrom Super Swede LTD on varustettu Tune-O-Matic -tallalla sekä Sustain Block™ -kieltenpidikkeellä (väri: Ruthenium/Gold). Jälkimmäinen on sekin valmistajan oma innovaatio, joka esiteltiin alunperin ´70-luvun Swede- ja Super Swede -malleissa. Kukin kieli kiinnitetään omaan messinkiblokkiinsa, joka on kiinnitetty kitaran runkoon.  Blokit on sijoitettu toisistaan erilleen, minkä kerrotaan parantavan soinnin selkeyttä.

 

 

Hagstrom Super Swede LTD:n mikit ovat tutusti Johan Lundgrenin suunnittelemia. Kaula-asemassa on Lundgren AlNiCo-2 Heaven 57 Humbucker, kun taas tallamikiksi on asennettu Lundgren AlNiCo-5 Suckerbucker Humbucker.
Valmistaja kuvailee näiden mikkien tuottamaa soundikirjoa ”tiukaksi ja eloisaksi”.

Made in Sweden -mallin molemmat humbuckert voidaan puolittaa tone-säätimissä olevien nostokytkimien avulla. Lisäksi tarjotaan mikkikohtaiset volume-hanikat ja kolmiasentoinen vaihtokytkin.

Hagstrom Super Swede LTD - Made in Sweden toimitetaan valmistajan kovan laukun kera.

Lisätiedot: EM Nordic

 

31.03.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy