Hagström Super Viking – pitempi mensuuri sopii myös alavireille

Image

Puoliakustinen Viking lukeutuu Hagströmin perinnetietoisiin malleihin, jotka seuraavat pitkälti valmistajan linjoja viiden vuosikymmenen takaa. Uutena piirteenä on nyt saatavilla myös pitemmällä, 25,5 tuuman mensuurilla toteutettu versio.

 

Image

 

Skaalan pitempi mitta korreloi kireämpään kielten jännitykseen, mikä tuo normaalivireillä soittaville hieman kirkkaamman soinnin vastaavaan lyhyen mensuurin kitaraan verrattuna. Samalla soittotuntuma on myös hieman jäykempi, mutta se tuskin muodostaa kynnystä kenellekään, tässähän liikutaan aivan Fendereille tyypillisissä lukemissa.

Alaslasketuilla vireille soittaville pitempi mensuuri on etu, sillä kielet pysyvät soitettavina huomattavan suurillakin vireenpudotuksilla. Valmistajan mukaan Super Vikingin sointi on kirkas ja ryhdikäs koko kitaran äänialueella.

Kaikissa Super Vikingeissä on loimuvaahterakoppa ja kanadalaisesta vaahterasta veistetty kaula. Kaulan pitää ryhdissään valmistajan oma H-Expander-kaularaita.

Otelaudan radius on 15 ja sen materiaalina on Hagströmin kehittämä ja patentoima Resinator. 
Valurunkoiset virityskoneistot ovat välityssuhteeltaan 18:1.

Mikrofoneikseen Super Viking on saanut kaksi Hagströn HJ-50’C-humbuckeria, joille järjestyy kelojen puolitus tone-säätimiin yhdistetyillä push/pull-kytkimillä. Kummallekin mikrofonille on oma volumensa ja valinta mikrofonien välillä hoituu kolmiasentoisella vipukytkimellä.

Tehtaalla kitarat kielitetään D’Addarion 10–46-seteillä.
Lisävarusteena Hagström tarjoaa C-55-koteloa, tai vaihtoehtoisesti pehmustettua Hag-Bag-laukkua.

 

Kuvassa näkyvän viimeistelyn lisäksi Super Vikingiä on saatavilla myös mm. Tobacco Sunburst -värityksellä.

LisätiedotEM Nordic