Harrison 950mx – aina on tilaa uudelle analogimikserille

Image

Harrison tunnetaan järeistä analogimiksereistään, joita ammattimaisissa musiikki-, TV- ja elokuvastudioissa on käytetty 70-luvun puolivälistä alkaen. Vaikka tietokone on mullistanut äänistudioiden arjen, on kiinnostus ja tarve analogiseen summaukseen ja taajuuskorjaimiin yhä vahvaa. Niinpä Harrison niputti jälleen kerran osaamisensa tiiviiksi paketiksi ja tarjoaa nyt upouutta, perinteestä ponnistavaa raskaan luokan 950mx-analogimikseriään erityisesti juuri tietokoneistettuun studioon.
  
Järeä, mutta tolkullisiin raameihin mahtuva 950mx on suunniteltu siten, että se täydentää tietokoneeseen perustuvaa tallennuskalustoa erityisesti kolmella oleellisella osa-alueella: ekvalisoinnissa, summauksessa, sekä kuuntelu/komento-osastolla.
Luettelon ensimmäistä pykälää ajatellen kaikissa monokanavissa on ensinnäkin yksittäin päälle ja pois kytkettävät basso- ja diskanttileikkurit joiden rajataajuuksia voi säätää. Lisäksi monokanavissa on kolmialueiset korjaimet, jotka perustuvat valmistajan mukaan samaan kytkentään kuin alkuperäisissä 32-sarjan miksereissä.
Neljä monofonista aux-lähtöä palvelevat joko kuuntelumiksauksen tai ulkolaitakaluston syöttöinä. 
Mikrofonivahvistimet phantom-syötöin, linjatulot, inserttipisteet, kanavien direct out -lähdöt sekä 100-milliset kanavaliu’ut täydentävät varustelun. 950mx-mikseriin on saatavilla myös stereokanavia, joissa on linjatulot ja kiintein taajuuksin toteutetut kanavakorjaimet.

Kanavasignaaleiden summaukseen 950mx tarjoaa kaksi valinnaista ja erilaiselta kuulostavaa stereo-väylää: Mix-Bus 1 on toteutettu lähtömuuntajilla, kun taas Mix Bus 2 on elektronisesti symmetroitu. Näitä stereoväyliä voidaan käyttää samanaikaisesti ja ne voidaan myös summata toisiinsa mikserin sisällä, jolloin esimerkiksi rinnakkaiskompressointi luontuu kätevästi. Kummassakin stereobussissa on oma kompressorinsa. 

950mx:n päälohko tarjoaa monitorikuuntelun valinnan niin äänilähteen (external, aux 1–4, Mix bus 1, Mix bus 2) kuin tarkkaamokaiutintenkin suhteen (monitor A / monitor B) sekä tietysti kuulokeliitännän. Kuuntelun kytkentä monoksi sekä vaimennus neuvonpidon ajaksi hoituvat kytkimillä.
Ulkoista komentomikrofonia ei tarvita, sillä 950mx:n kansilevyyn on upotettu sellainen valmiiksi ja yhteys studion puolelle kytkeytyy nappia painamalla.
Testiäänigeneraattori ja stereobussien VU-neulamittarit luovat päälohkon olemukseen todellista vanhan liiton tunnelmaa.  

Mikserin kehikkoa valmistetaan 12, 16 ja 24 moduulin levyisenä. Lisäksi Harrison valmistaa myös 950mx-mikserikehikon tyyliin muotoiltuja laiteräkkejä ja laajennusraameja, joihin muut studion analogilaitteet saa asemoitua niin, että työympäristön ulkoinen ilme on yhtenäinen.

Lisätiedot: Noretron Audio