Nayteikkuna

Hartke HD508 – tehokas, muttei liian painava

Hartke on laajentanut bassokombojen mallistoaan HD508-mallilla. Se on varustettu tehokkaalla, mutta kevyellä D-luokan päätevahvistimella, joka antaa tehoa maksimissaan 500 wattia.

Hartke HD508 on varustettu neljällä kahdeksantuumaisella HyDrive-kaiuttimilla, joiden soundia kuvataan lämpimän iskeväksi.
Hartken tavaramerkiksi muodostuneessa kaiutinkennossa ylempi kerros on paperia, ja se tuo soundiin pehmeän, tasaisen ja syvän luonteen. Sen alla oleva alumiinikalvo puolestaan tuottaa pehmeän keskialueen.
Hartke HD508 -mallissa kaiutinelementtien magneetit ovat lisäksi neodyymia, minkä myös todetaan pienetävän kombon painoa, joka on 15,6 kilogrammaa.

Hartke HD508 on varustettu yhdellä instrumenttitulolla. Voimakkuuden säätöön tarjotaan yksi volume-säädin, joka on sijoitettu heti tuloliitännän jälkeen. Erillistä master volumea ei siis ole, joten basson oma voimakkuussäädin on hyvä pitää lähes tai kokonaan täysillä.

Ennen ekvalisaattoria Hartke HD508 mahdollistaa soundin tehostamisen Shape-hanikalla, joka toimii siten, että se korostaa tiettyä aluetta hieman ja samalla leikkaa toista tuntuvasti. Kytkentä aktivoidaan painikkeella, ja myötäpäivään säätäessä vaimennus osuu ylemmille taajuuksille ja vastapäivään mentäessä alemmille taajuuksille. Kohdistusalue on 100 – 900 hertsin välillä.

Hartke HD508 on varustettu kolmialueisella eq:lla, jossa kutakin taajuutta (Bass, Mid, Treble) voidaan leikata tai korostaa 15 desibelin verran. Ekvalisaattorin säädöt vaikuttavat myös Shape-säätimen toimintaan.

 

Säädinpaneelista löytyvät myös Hartke HD508 -kombon liitännät. Aux-tulo mahdollistaa musiikkisoittimien kytkemisen vahvistimeen ja lisäksi tarjotaan balansoimaton efektilenkki send- ja return-liitännöin sekä kuulokeliitäntä.
Hartke HD508 tarjoaa myös XLR-muodossa olevan balansoidun DI-lähdön, joka lähettää eteenpäin vahvistimeen tulevan signaalin ennen volume-säätöä ja ekvalisointia. Tämä liitäntä lisää signaalin voimakkuutta noin kuuden desibelin verran.

 

Hartke HD508 -kombon mitat ovat 498 x 305 x 515 millimetriä.

Lisätiedot: EM Nordic

14.11.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy