Nayteikkuna

Heritage Audio 73JR II – retroa 500-sarjan telakkaan

APIN kehittämä 500-sarjan moduulijärjestelmä loi standardin, johon sopivia etuvahvistimia, ekvalisaattoreita, dynamiikkaprässejä yms. prosessoreita valmistaa moni analogiaudion nimeen vannova merkki. Eräs näistä on espanjalainen Heritage Audio, joka tuo täyskokoisten räkkilaitteittensa rinnalle nyt Neven 70-luvun klassikkomalliin pohjautuvan mikrofonivahvistimen.

 

Heritage Audio 73JR II -moduulin asennukseen tarvitaan 500-normin mukainen räkkikehikko, joka huolehtii moduulin virransyötöstä ja audioliitännöistä. Valmistajalla itsellään on oma OST-telakkamallistonsa, muita vaihtoehtoja ovat mm. edellä mainittu API, Cranborne Audio, Lindell Audio, Midas, Radial sekä Rubert Neve.

Heritage Audio toteaa, ettei alkuperäisen kytkennän mahduttaminen 500-sarjan pieneen moduulikokoon ollut helppo tehtävä, mutta siitä huolimatta 73JR II -moduuliin saatiin täydet kolme vahvistusastetta yhteensä 80 desibelin maksimivahvistuksella ja -125 dBu:n häiriöetäisyydellä (EIN).

Moduulin sisäinen käyttöjännite on 24 volttia, ja moduuli on varustettu omalla regulaattorillaan tasaisen jännitteen takaamiseksi.

Sekä tulo- että lähtömuuntajat ovat Carnhillin tilaustyönä valmistamia, ja samaa lähtömuuntajaa käytetään myös Heritage Audion kalliimmassa 80-sarjassa.

Jakkitulo instrumentille kytkee automaattisesti käyttöön A-luokan J-Fet-etuasteen silloin, kun instrumenttikaapelin plugi lykätään jakkiin kiinni.

Lisätiedot: MSonic

15.01.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy