Heritage Audio Symph EQ – tarkkaa taajuuskorjausta

Heritage Audion Symph EQ on koko miksauksen muokkaukseen tai masterointiin tarkoitettu “asymptoottinen” stereo-taajuuskorjain.


Symph EQ omaa samat Oxfordissa tehdyt Carnhill-syöttömuuntajat kuin valmistajan maineikkaassa Successor-kompressorissakin. Lähdöt on puolestaan varustettu A-luokan 73-type-vahvistimilla, joissa on samat Carnhillin St´Ives muuntajat kuin muissakin tuoteperheen tuotteissa.

 

Symph EQ:n etukäteen hehkutetuin ominaisuus on kuitenkin sen “Mid Side” -matriisi, jolla stereosignaali jaetaan keski- ja reunainformaatioon. Se mahdollistaa keskustan ja sivujen kontrolloinnin itsenäisesti, jolloin esimerkiksi soundia voidaan kirkastaa ilman että vokaalit muuttuvat liian karkeiksi, tai vaihtoehtoisesti tiukentaa alataajuuksien stereolevitystä ilman basson tai bassorummun laimentamista.

 

Heritage Audio Symph EQ kykenee maksimissaan 10,5 dB leikkauksiin/korostuksiin 0,5 dB:n askelmilla.
Hyllytyyppisen bassokorjaimen rajataajuus on ylimmillään 470 Hz ja alimmillaan 20 Hz. Niiden välillä on neljä muuta mahdollista taajuutta: 360 Hz, 220 Hz, 110 Hz ja 60 Hz.
Niin ikään hyllytyyppisessä diskanttikorjaimessa on kuusi valittavaa rajataajuutta, jotka ovat: 8 Khz, 10 Khz, 12 Khz, 15 Khz, 20 Khz ja 24 Khz.

Lisäksi laite on varustettu kaikista matalimpien ja korkeimpien taajuuksien hallitsemiseksi vielä yli- ja alipäästösuotimilla, joiden toimintajyrkkyys on 12 desibeliä oktaavia kohden. Suotimille on viisi valinnaista rajataajuutta.

Heritage Audion video M/S-tekniikan käytöstä miksauksessa:

Lisätiedot: MSonic

26.08.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy