HK Audio PREMIUM PR:O D – nyt mukana myös DSP

Image

HK Audio:n Premium PR:O -lippulaivamallisto sai nimensä perään tarkenteen D, jolla viitataan uuteen aktiivikaiuttimien uusiin DSP-ominaisuuksiin. Samalla lanseerattiin viisi kokonaan uutta mallia.

Image

HK Audio kertoo myyneensä näitä Saksassa valmistettuja PR:O-kaiuttimia viime vuosikymmenellä yli 150 000 kappaletta. Valmistajan mukaan suosion perustana ovat resonoimattomat ja keikkaelämää kestävät puukotelot sekä ajattomat peruskonseptit.

Nyt markkinoille tuotujen  Premium PR:O D -mallien vetovoimaa lisäävät uuden sukupolven DSP-ohjatut D-luokan päätevahvistimet. Samalla HK Audion tiedotteessa painotetaan, että rationalisoitujen valmistusmenetelmien ja kehittyneemmän tekniikan ansiosta uutuusmallit ovat edeltäjiään edullisempia ja soveltuvat siten aiempaa laajemmalle käyttäjäjoukolle.

Yhteisenä piirteenä koko viisikossa ovat aktiivijaolla toimiva 2-tierakenne, 90° x 55° keilalla avautuvalla vakiosuuntaavuustorvella varustettu yhden tuuman diskanttidriveri, sekä DSP:llä toteutetut piikki- ja RMS-limitterit, Tone-sävynsäätö musiikki/puhe-käyttöön, bassotehostin ja FIR-tyyppinen jakosuodin.
Jokaisen mallin nimellinen teholuokituskin on sama, 1200 wattia.

PR:O 10 XD on aktiivinen täyden kaistan 2-tiekaiutin, joka soveltuu myös lavamonitorointiin. Jälkimmäisessä käytössä sen solakkuus antaa yhden lisäedun, sillä matalana se on helppo sulauttaa maisemaan huomiota herättämättä.
PR:O 10 XD:n Bassokaistan toistosta vastaa kymppituumainen kartio ja sarjan muiden mallien tapaan diskanttia varten on 90° x 55° keilalla avautuvalla vakiosuuntaavuustorvella varustettu yhden tuuman driveri. Maksimiäänenpaineeksi ilmoitetaan 131 dB SPL.

PR:O 12 D on nimensä mukaisesti varustettu 12-tuumaisella kartiolla ja sen maksimiäänenpaineeksi ilmoitetaan 132 dB SPL.

PR:O 12 XD on edellisen sisarmalli ja palvelee tarvittaessa myös lavamonitorina.

PR:O 15 D on saanut matkaansa 15-tuumaisen kartion ja sen maksimiäänenpaineeksi ilmoitetaan 130 dB SPL.
Sisarmalli PR:O 15 XD tuo rinnalle monitorikäyttöön sopivan version.

HK Audio arvioi näiden kaiutinmallien hintojen asettuvan vähittäismyynnissä alle tuhannen euron luokkaan. 

Lisätiedot: Into-Luthman