Hughes & Kettner Black Spirit 200 – digitaalisesti ohjattu analogivahvistin putkisoundilla

Image

Hughes & Kettnerin uusi Black Spirit 200 -vahvistin toimii analogisella alustalla, mutta sitä ohjataan digitaalisella käyttöliittymällä. Smart Rotary Control -säätimet tekevät nimittäin etupaneelin täysin ohjelmoitavaksi. Lisäksi valmistajan kehittämän Spirit Tone Generator -teknologian kerrotaan toistavan perinteisen putkivahvistin-kytkennän piirteet.

 

 

Hughes & Kettner Black Spirit 200 -nupin neljä vahvistinkanavaa kattavat kitarasoundien eri tyypit puhtaasta metallisäröön: Clean, Crunch, Lead ja Ultra. Jokaiselle niistä voidaan tallentaa omat EQ-säädöt, samoin kuin efekti- ja volume-asetukset.

 

Image

 

Kaiken kaikkiaan Hughes & Kettner Black Spirit 200 tarjoaa seuraavat tallennettavissa olevat säädöt ja ominaisuudet: Channel, Gain, Volume, EQ, Sagging, Presence, Resonance, Noise Gate, FX Parameters, FX Loop ja Cabinet Type.

Image


Efektien suhteen Black Spirit 200:n varusteluun kuuluvat Reverb-, Delay- ja Modulation (Chorus, Phaser, Flanger, Tremolo) -mausteet. Niiden säätämiseen pääsee käsiksi kun painaa FX Acces -painiketta, jolloin etupaneelin yläpuoliset toiminnot aktivoituvat.

Hughes & Kettner Black Spirit 200:n Spirit Tone Generator  -moduuli antaa myös mahdollisuuden jäljitellä putkitasasuuntaajalla varustettujen vuosikertakombojen ns. sag-ilmiötä. Tätä kontrolloidaan Sagging Control -säädöllä.

 

Image

Kaikki Black Spirit 200 -vahvistimen parametrit lukuunottamatta Master-volumea ovat tallennettavissa 128 preset-paikkaan. Tallentaminen tapahtuu Store-painikkeella, ja tallennetut soundit saa nopeasti esiin erikseen hankittavalla MIDI-jalkaohjaimella.

Hughes & Kettner Black Spirit 200 on varustettu Red Box AE + -kaiutinsimulaatiolla, joka pitää sisällään kahdeksan emuloitua kitarakaappia. DI-lähtö voidaan valita mikrofoni- tai linjatason välillä.

 

Image


Black Spirit 200:n varsinainen kaiutinlähtö toimii 8-16 ohmin kuormalla, ja pääteteho voidaan valita 200, 20 tai vain kahden watin väliltä. Lisäksi lähtö voidaan asettaa sopivaksi kitarakaapille tai passiiviselle PA/Hi-fi-kaapille.
Varusteluun kuuluvat myös kuulokelähtö sekä Aux-tulo musiikkisoittimille.

 

Image

Black Spirit 200 on varustettu myös Bluetooth-optiolla, joka antaa mahdollisuuden ulkoiseen kontrolliin ja striimaukseen tulossa olevan iOS-sovelluksen avulla.

Painoa Hughes & Kettner Black Spirit 200 -vahvistimella kerrotaan olevan ainoastaan 3,6 kg. Suositushinnaksi ilmoitetaan 799 euroa, ja FSM432MKIII MIDI Controlille puolestaan 169 euroa.   

Lisätiedot: F-Musiikki

Toimituksen lisäys: Hughes & Kettner Black Spirit 200 -vahvistin saatiin uutisen julkaisun jälkeen myös lehden testiin ja kyseinen artikkeli julkaistiin printtinumerossa 6/2018. Artikkelin voi nykyisin lukea myös tältä sivustolta ja se aukeaa esimerkiksi tämän linkin kautta, tai sen voi rullata esiin myös laitetestien hakemistosta.