Nayteikkuna

Hughes & Kettner Black Spirit 200 Floor – vahvistin paketoitiin pedaalilautaan

Muutama vuosi sitten lanseeratun Black Spirit -vahvistinnuppi sekä sen pariksi tarkoitettu ja erillisenä lisävarusteena myyty FSM-432 MK III -midi/ohjainpedaali on nyt paketoitu yhdeksi lattialle sijoitettavaksi laitteeksi. Mukana on myös kokonaan uusia ominaisuuksia.

 


Black Spirit 200 on täysin analoginen vahvistin, jota kontrolloidaan digitaalisesti. Erilaisia soundiasetuksia voi sen ansiosta tallentaa muistiin, ja muistipaikkoja laitteessa on tutut 128 kappaletta, kuten nuppi- ja kombomalleissakin.
Uusi ominaisuus on Direct 7 -toiminto, jonka avulla seitsemän suosikkisoundia voi sijoittaa nopeasti esiin kutsuttavaan pikamuistiin.

Soundien ohjemoinnissa voi ottaa avuksi ilmaisen applikaation, josta on olemassa sekä iPadille että Android-laitteille sopivat versiot.

 

Toinen uusi ominaisuus ovat kaksi efektilenkkiä, joiden ohituskytkentä noudattaa true bypass -periaatetta.

 

 

Lisälaitteiden kytkentäpisteet eivät ole ole ainoat uudet liitännät, sillä Black Spirit 200 Floor on varustettu myös balansoidulla Monitor In -tulolla. Se on ajateltu niihin tilanteisiin, joissa laite kytketään perinteisen kitarakaapin sijaan kokoäänialueen toistavaan PA-kaiuttimeen, kuten vaikkapa kulmamonitoriin.
Tällaisessa tapauksessa Monitor In -liitäntään voidaan kytkeä monitorisignaali, joka normaalisti vaatisi joko oman kulmansa. Ideana on vähentää lavalle roudattavien kaappien määrää, kun sekä Black Spirit 200 Floorin soundi että soittajalle tarkoitettu monitorimiksaus voidaan ohjata kuunteluun saman kaiutinkaapin kautta. Jotta systeemi toimisi myös käytännössä, Black Spirit 200 Floorissa on balanssisäätö vahvistimen oman ja ulkoisen monitorisignaalin miksaamista varten.

Muilta ominaisuuksiltaan Black Spirit 200 Floor vastaa aiemmin lanseerattuja nuppi- ja komboversioita.
Vahvistimesta julkaistun Riffin testiartikkelin voit lukea tämän linkin kautta.


Lisätiedot: F-Musiikki

29.05.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy