Hughes & Kettner TubeMeister Deluxe 20 – luksusta arkeen

Image

NAMM-messuilla esitelty TubeMeister Deluxe 20 tarjoaa valmistajan mukaan TriAmp Mark 3 -vahvistimen suosituimmat kanavat näppärässä, viiden kilon painoisessa paketissa.


Kaksikanavainen TubeMeister Deluxe 20 on suunniteltu niin keikkailun kuin studiosoitonkin tarpeisiin. Erityisesti jälkimmäisessä käytössä arvoonsa noussee vahvistimen takalaidasta löytyvä Red Box AE -linjalähtö, jonka AE-tunnus viittaa Ambience Emulation -muokkaukseen.
Linjalähdön kautta soitettaessa kaiutinkaappia voi jäljitellä ensinnäkin joko pehmeämpään vintage-henkeen tai äreämpään nykymalliin, ja lisäksi  valittavana on ison komeron tai pienen kaapin sointityyppi.
Signaali voi myös olla luonteeltaan kuiva linjasoundi tai mikin kautta vangittua jäljittelevä.

Image

Äänityskäytössä, kotiharjoittelussa ja miksei pikkukeikoillakin kätevä ominaisuus on Power Soak, jonka kiertokytkimellä voi valita teholukemiksi täydet 20 wattia, 5 wattia tai yhden watin.
Kytkimen neljäs pykälä mykistää vahvistimen sitten kokonaan, eikä sitä käytettäessä tarvita kaappia lainkaan.

 

Image

Kummallakin kanavalla on omat gain- ja volume-säätimensä, mutta kolmialueinen ekvalisaattori on yhteinen. Boost-toiminnon kytkin soolokanavassa täydentää etulaidan säätimistön.
Lisäpotkun ohessa boosterin kerrotaan myös tuovan sananmukaisesti uutta ilmettä soundiin, sillä vahvistuksen lisäksi toiminto muokkaa myös sointia modernin hi-gain-osaston suuntaan.

TubeMeister 20 Deluxen päätevahvistimessa on kaksi EL84-putkea, etuasteen puolella kaksi 12AX7-rööriä.
TCS- eli Tube Safety Control -toiminto tarkkailee pääteputkien tilaa jatkuvasti ja säätää myös bias-virran automaattisesti. Vahvistimen takalaidassa on kaksi lediä, jotka ilmaisevat myös putkihuollon tarpeesta. 

Image

Takalaidasta löytyvät myös efektilenkki (sarjakytkentä) ja jakki jalkakytkmelle, jolla voi vaihtaa kanavaa ja polkaista boosterin päälle.

Lisätiedot: F-Musiikki