Ibanez AS113 Artstar – puoliakustinen kuusikannella

Ibanez on julkistanut tapansa mukaan tänäkin vuonna paljon uusia kitaramalleja. Niihin kuuluu puoliakustinen AS113 Artstar, joka sijoittuu keskihintaisten kitaroiden luokkaan.

Ibanez AS113 Artstarin runko on loimuvaahteraa pohjan ja sivujen osalta, kun taas kannen materiaali on kuusi.
Liimaliitoksella runkoon kiinnitetty kaula on puolestaan tehty kolmesta palasta, materiaaleinaan vaahtera ja aasialainen käyttöpuu Nyatoh.


AS113 Artstar on varustettu eebenpuisella otelaudalla (radius: 305mmR), jossa on 22 medium-tyypin otelautanauhaa. Kielten soivaksi pituudeksi puolestaan ilmoitetaan 628 millimetriä. Soittimen satula on oikeaa luuta, leveydeltään 43 millimetriä.

Ibanez AS113 Artstariin on asennettu ”Gibraltar Artist” -talla ja ”Quik Change III” -kieltenpidike. Ensinmainitussa on alumiinirunko ja sinkistä valmistetut tallapalat, kun taas jälkimmäisen osalta luvataan kieltenvaihdon käyvän helposti ja nopeasti.


Mikeiksi on Ibanez on asentanut kaksi Super 58 -humbuckeria, joissa on alnico-magneetit. Molemmille mikeille on omat volume- ja sävysäätimet, kun taas vaihtokytkin kolmiasentoinen. Lisäksi varustukseen kuuluu Tri-Sound -kytkin, joka mahdollistaa kaulamikin osalta myös rinnankytkennän sekä kelojen puolituksen siten, että ulommainen kela jää käyttöön.

Kitara toimitetaan kovan laukun kanssa. Soitin on saatavilla Brown Sunburst -viimeistelyllä.

Kuuntele soundinäytteet valmistajan videolta:
 

Lisätiedot: Ibanez

24.06.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy