Ibanez FL Mini & TR Mini – flangeria ja tremoloa minipedaaleina

Ibanez on lisännyt minipedaalien sarjaansa pari uutta tulokasta. FL Mini on flanger, kun taas TR Mini on yhtä kuin tremolo. Molemmat pedaalit on valmistettu Japanissa.

 

Ibanez FL Mini on valmistajan mukaan vintage-tyylinen flanger, joka tarjoaa ensiluokkaisen soundin. Kytkennän kerrotaan olevan täysin analoginen.
Säätimiä mini-flangerissa on kolme: Speed (vaikuttaa efektin nopeuteen), Depth (vaikuttaa efektin voimallisuuteen) sekä Regen, jolla säädetään feedbackin eli takaisinkytkennän määrää. Säätimien asteikko ulottuu miedosta voimakkaaseen.

 

 

Ibanez FL Mini on varustettu tulo- ja lähtöjakilla. Pedaali toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella, ja sen liitäntä on sijoitettu efektin päätyyn. FL Minin virrankulutukseksi ilmoitetaan 50 milliampeeria. Ohituskytkentä on tyyppiä true bypass, ja pedaalia naksutellaan päälle ja pois jalkakytkimellä.

 

Ibanez TR Mini on peruspalikoiltaan samanlainen pedaali. Sekin perustuu analogiseen kytkentään, mutta säätönuppeja on nyt neljä, joista yksi löytyy pedaalin sivusta.

 


Speed vaikuttaa jälleen efektin nopeuteen, ja Depth-säätimellä kontrolloidaan tremolon syvyyttä. Ibanez TR Minin Wave-hanikalla taas voidaan muokata tremolon toimintaa ohjaavaa aaltomuotoa sulavasta äkkinäiseen. Kun säädin on kiinni, kontrollisignaali on kolmioaaltoa (esim. Fender-vahvistimista tuttu aaltomuoto). Säädintä avaamalla päästään sitten asteittain kohti kanttiaaltoa.
TR Minin neljäs säädin (Level) on upotettu pedaalin vasempaan sivuun, ja sen kääntäminen vaatii ruuvimeisseliä silloin, kun voimakkuussäädölle on tarvetta.

Tämänkin pedaalin ohituskytkentä on tyyppiä true bypass. Ibanez TR Mini toimii niin ikään yhdeksän voltin verkkolaitteella, ja sen virrankulutus on 13 milliampeeria.

Molemmat pedaalit ovat fyysisiltä mitoiltaan seuraavanlaiset: 92,6 × 50,9 × 55,1 millimetriä.

Lisätiedot: Ibanez

14.05.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy