Nayteikkuna

Ibanez ICHI10 – Ichika Niton nimikkomalli

Japanilainen kitaristi Ichika Nito yhdistää täpättyjä säveliä perinteiseen soittotekniikaan. Videoillaan hän on saavuttanut myös suuren nettisuosion. Nyt Ibanez on julkistanut hänen nimikkomallinsa.


Ibanez ICHI10 kuuluu tyypiltään ilman virityspäätä toteutettuihin sähkökitaroihin. Tässä mallissa kielet lukitaan kaulan päätyyn ja viritetään tallaan integroiduilla koneistoilla. Valmistajan mukaan Ibanez ICHI10:n talla mahdollistaa laajan intonaatio-alan, ja virityksen pitäisi onnistua oikeilla säädöillä yli sävelaskeleen verran alaspäin.

Ibanez kuvailee ICHI10:n runkoa erittäin ergonomiseksi, ja siihen onkin tehty loivennuksia soittotuntuman kannalta tärkeisiin paikkoihin. Itse materiaali on nyatoh, jonka todetaan tuottavan rikkaan alataajuuksien ja keskialueen soinnin.


ICHI10:n kaula on puolestaan on valmistettu kolmesta palasta, materiaaleina paahdettu mahonki ja bubinga, ja kaula on kiinnitetty runkoon ruuviliitoksella. Kielten soiva pituus on 648 millimetriä (25,5 tuumaa), kun taas kaulaprofiiliksi ilmoitetaan Wizard C.
Otelauta on paahdettua vaahteraa, ja sen radiukseksi kerrotaan 305 millimetriä.

Ibanez ICHI10 on varustettu kolmella yksikelaisella R1-mikillä, joissa on Alnico-magneetit. Volume- ja sävysäätimien sekä viisiasentoisen mikkivalitsimen lisäksi kitarassa on alter-kytkin, jolla on kaksi asentoa (on/off).
Kun se on pois päältä, mikkivalitsin tuottaa Stratocasterista tutut mikkiasennot. Mikäli Ibanez ICHI10:n alter-kytkin on päällä, mikkivalitsimen kaula-asennossa soivat keski- ja kaulamikki sarjaan kytkettynä, ja talla-asennossa keski- ja tallamikki – nekin keskenään sarjassa.
Alter-kytkimen kanssa saadaan myös talla- ja kaulamikki soimaan yhtäaikaisesti, kun käytetään keskiasentoa.

Ibanez ICHI10 on saatavilla valkoisella viimeistelyllä, ja se toimitetaan keikkapussin kera.

Videolla artisti soittaa nimikkokitarallaan:

Lisätiedot: Ibanez

06.07.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy