Ibanez LB1 Lari Basilio Signature – monen soundin kitara

Image

Brasilialaissyntyinen Lari Basilio on taitava kitaristi, jota on kuultu esimerkiksi Joe Satrianin G4-kiertueella. Ibanezin viime aikojen uutuuksiin kuuluu Basilion nimikkokitara.

 

Ibanez LB1 on varustettu saarnirungolla, johon on veistetty reilu loivennus oikean käden lepuutusta varten. Mukavuutta perinteiseen tele-malliin verran lisäävät myös rungon taakse tehdyt loivennukset kylkeä vasten painautuvan yläreunan sekä kaulan liitoksen kohdalla.

Image

Pulttiliitoksella kiinnitetty kaula on paahdettua vaahteraa ja profiiliksi ilmoitetaan "oval c". Samaa materiaalia (ja samalla käsittelyllä) on myös otelauta, jossa on ruostumattomasta teräksestä tehdyt jumbo-mallin nauhat sekä yläsivussa Luminlay-nauhamerkit.
Ibanez LB1:n otelaudassa on 228 millimetristä 305 millimetriin muuntuva radius ensimmäiseltä nauhalta 12. nauhalle. Kielten soiva pituus puolestaan on 648 millimetriä eli 25,5 tuumaa.
Satula on oikeaa luuta, ja sen leveydeksi ilmoitetaan 42 millimetriä.

Image


Virityskoneistot ovat Gotohin Magnum -lukkomallia, ja talla puolestaan Gotoh-mallia T1702B.

Basilion nimikkomalliin on asennettu Seymour Duncanin Lari Basilio -mikit, jotka ovat tyypiltään passiiviset ja varustettu alnico-magneeteilla. Kaula- ja väliasentoon asennettu yksikelaiset, ja talla-asemaan humbucker.
Ibanez LB1:n mikkivalitsin on viisiasentoinen. Peruskytkentä on perinteinen, sillä poikkeuksella, että ensimmäisessä väliasennossa tallahumbuckerista on käytössä vain ylempi kela. Lisää sävyjä tuo volume- ja tone-säätimien välissä oleva alter-kytkin, jonka avulla saadaan variaatioita mikkiyhdistelmiin, joita oheinen kuva havainnollistaa.

Image


Ibanez LB1 valmistetaan Japanissa, ja se toimitetaan kovan laukun kanssa.

 

Lari Basilio ja oma nimikkokitara:

Lisätiedot: Ibanez