Nayteikkuna

Ibanez prestige – nyt myös 9-kielisenä!

 

 

Tämän täytyi tapahtua. Viime vuonna Ibanez esitteli prototyyppiasteella olevaa 9-kielistä kitaraa, eikä vielä tuolloin ollut varmuutta sen ottamisesta sarjatuotantoon. Soittajien mielenkiinto näköjään heräsi, ja nyt 9-kielisestä tulee tarjolle jopa kaksi versiota, japanilainen Prestige RG90BKP (BKP viittaa Bare Knuckle Pickupsin tilaustyönä tekemiin miikkeihin) sekä edullisempi RG9-BK.


Molemmat on suunniteltu normivireeseen jatkettuna kolmella matalalla kielellä, joista alin on nyt nelikielisen basson alinta E:täkin syvemmältä möyryävä C#. 


Kitaroita sai kokeilla Frankfurtin musiikkimessuilla. Niiden kaula on yllättävän ohut ja tietysti leveämpi kuin sähkökitaroissa koskaan, ylimmän nauhan kohdalla peräti 88 mm – muttei sittenkään hallitsettoman iso.

Kielien valinnoissa Ibanez ei ole poiminut mukaan oikeita basson kieliä, vaan vaan ohuemmat kielet viritetään melko löysälle ja mensuurikin on bassoille tyypillistä lyhyempi 28 tuumaa, joten soittamisen tuntuma ei ole ylen raskas. Soundi sen sijaan on.

Lisätiedot:  www.ibanez.com

31.03.2014
|
Timo Koskinen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy